Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ontbijten met de burgemeester

Actueel 583 keer gelezen

Spijkenisse – In het kader van het Nationaal Schoolontbijt, at burgemeester Foort van Oosten vanmorgen met de leerlingen uit groep zeven van obs De Piramide op zijn werkkamer in het stadhuis een heerlijk en gezond ontbijt. Thema van de ontbijtweek is dit jaar: neem de tijd voor je ontbijt!

Meesters Jesse, Tim en Lloyd zorgden vanmorgen voor brood, melk en gezond beleg en fietsten met de 26 leerlingen naar het stadhuis. Aan tafel sprak de burgemeester met de kinderen over van alles wat hen bezighoudt en over zijn werk als burgemeester. Zo legde hij uit wat een burgemeester doet, wat er op de ambtsketting staat, wat de gemeenteraad is en waar het geld van de gemeente zoal aan besteed wordt.

Om hem te bedanken hadden de leerlingen op school tekeningen van de burgemeester en zijn werkzaamheden gemaakt, die tijdens het ontbijt werden overhandigd. Ook hadden de scholieren een aantal vragen voor de burgemeester verzonnen en opgeschreven, die door Bouschra aan hem werden voorgelegd. Op de vraag wat hij het leukste vindt aan zijn werk als burgemeester, antwoorde Van Oosten dat hij het heel leuk vindt om allerlei verschillende mensen te ontmoeten. Daarnaast kwamen de kinderen bij een volgende vraag te weten dat het de burgervader ook leuk leek om in een pannenkoekenrestaurant te werken als hij geen burgemeester was geworden. Hij vertelde in z'n vrije tijd af en toe te gaan hardlopen en hij ook wel eens naar de dierentuin of bioscoop gaat. Als ontbijt eet hij meestal boterhammen met hagelslag, pindakaas of chocopasta en een beker karnemelk.

De voor deze speciale gelegenheid in het pak gestoken Romairo en zijn klasgenote Lady mochten bij het ontbijt naast de burgemeester zitten. Om (symbolisch) voor het lekkere ontbijt te betalen overhandigde deze aan Romairo een cheque van 100 euro voor de stichting Het Vergeten Kind. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Het Vergeten Kind dat zich inzet voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten.

Landelijk doen er deze week zo'n half miljoen kinderen mee aan het Nationaal Schoolontbijt op zo'n 2750 scholen en heel veel stadhuizen, om zo samen te laten zien hoe goed en leuk het is om de tijd te nemen voor je ontbijt. In de ontbijtweek leren kinderen met speciaal lesmateriaal wat gezond ontbijten is. De online Ontbijtmeter helpt ze ontdekken hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant