Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ouders willen geweld onder kinderen stoppen

Actueel 442 keer gelezen

Spijkenisse - Het geweld onder jongeren baart ouders zorgen. Zeker na de steekpartij afgelopen zaterdag bij metrocentrum Heemraadlaan.

Patrick van Lith startte zaterdag met een whatsapp groep om met andere bezorgde ouders te brainstormen over hoe ze op een vreedzame manier een signaal af konden geven. Naar de jeugd, maar ook naar de politiek omdat ze vinden dat het beleid niet klopt.

Vanmiddag werd er door de bezorgde ouders een demonstratie gehouden tegen het geweld onder de kinderen. Voor het stadhuis verzamelde zich rond half vier een kleine groep betrokkenen en sympathisanten. Een drietal van hen, waaronder initiatiefnemer Patrick Lith, werd door burgemeester Van Oosten uitgenodigd voor een gesprek, waarbij ook de gemeentelijke woordvoerder veiligheid aanwezig was. In dit gesprek hebben de ouders hun zorgen over het geweld onder kinderen uitgesproken en gevraagd om snel ingrijpen en veranderingen om dit te beteugelen. Na afloop van het volgens alle partijen constructieve gesprek, werd door zowel als burgemeester als Lith een korte verklaring afgelegd. Burgemeester Van Oosten zei begrip te hebben voor de ernstige zorgen van ouders en deed de toezegging op korte termijn met de jeugd in gesprek te gaan. Ook wordt een vervolgafspraak gemaakt met de ouders en is er aanstaande donderdag overleg met de scholen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant