Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ondertekening samenwerkingsconvenant gemeente en Platform Sociaal Cultureel Werk

Actueel 339 keer gelezen

Spijkenisse – Gistermiddag ondertekende wethouder Soeterboek namens de gemeente Nissewaard een samenwerkingsconvenant met het Platform Sociaal Cultureel Werk Nissewaard. Voorzitter Betty den Ouden ondertekende dit namens laatstgenoemde organisatie.

Het Platform treedt op als spreekbuis van de verschillende wijk- en buurtgroepen richting de gemeente. In het convenant staan de afspraken voor de komende vier jaar tussen gemeente en het Platform beschreven. Onder andere wat en hoe doelen te bereiken en in samenspraak te komen, staan hierin beschreven. Ook het recht op steun vanuit de gemeente aan het Platform en de afspraak om twee keer per jaar te overleggen met de (vak)wethouder zijn er in vastgelegd. Daarnaast kan het Platform ook ongevraagd en tussentijds adviseren aan de gemeente.

De ondertekening vond plaats aan het begin van de jaarlijkse miniconferentie voor bestuursleden van wijkgroepen, dorpsverenigingen en dorpshuizen in Nissewaard. Ook kregen vertegenwoordigers van deze organisaties een High Five bord uitgereikt, omdat zij allen dit jaar de gemeentelijke vitaliteitscan hebben ingevuld. High Five is een gemeentelijk ontwikkelingsprogramma  waarbij de thema's beweging, duurzaam, ontwikkeling, sociaal en maatschappelijk welzijn centraal staan. Team High Five van de gemeente Nissewaard organiseert, faciliteert, verbindt en inspireert dit. Dit doen zij met kennis, trainingen, bijeenkomsten, activiteiten, materialen en andere (verenigings)ondersteuning op maat.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de uitkomsten van de vitaliteitscan. De vier belangrijkste hieruit naar voren gekomen punten: het vinden en binden van vrijwilligers, samenwerking, veilig klimaat en beleid werden verder uitgediept en door specialisten toegelicht, waarna hierover werd gediscussieerd.

Naast deze jaarlijkse verdiepingsdag vergadert het Platform Sociaal Cultureel Werk Nissewaard zes keer per jaar. Meer informatie is te vinden op www.pscwn.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant