Duurzame ideeënprijsvraag Keep it Cool! voor jongeren | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Doe mee en ga de uitdaging aan! Foto: Foto-OK.nl
Doe mee en ga de uitdaging aan! Foto: Foto-OK.nl (Foto-Ok.nl / Rene Bakker)

Duurzame ideeënprijsvraag Keep it Cool! voor jongeren

  •   66 keer gelezen   Actueel

Hallo! Ben jij al planetproof? Ben jij die jongere met het beste duurzame idee voor Nissewaard en/of Voorne-Putten? Het Milieuhuis daagt je uit: heb je een idee over hoe je Nissewaard groener, duurzamer en planetproof kunt maken? Doe dan mee met de duurzame ideeënprijsvraag Keep it Cool.

Het Milieuhuis verzorgt binnen- en buitenschoolse educatie over natuur, milieu en duurzaamheid. Tot voor kort richtten de lessen zich voornamelijk op kinderen in de basisschoolleeftijd, maar sinds dit jaar is dit uitgebreid naar het middelbaar onderwijs.

Kick Off High Five
Op drie middelbare scholen werd na de zomervakantie de Kick Off gegeven voor het High Five programma waarvan duurzaamheid een van de vijf thema's is. Om jongeren nog meer bij dit thema te betrekken en uit te dagen om mee te denken over duurzaamheid, is er nu de wedstrijd Keep it Cool.

Wie, wat en hoe
De wedstrijd is bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar en wonend op Voorne-Putten. Je duurzame idee kan over van alles gaan, als het maar vanuit een duurzame gedachte is. Denk bijvoorbeeld aan duurzame voeding, kleding, een idee voor je eigen straat of buurt, (sport)club, een duurzaam feest enz. Heb je een goed idee en wil jij kans maken op de hoofdprijs van 250 euro? Meld je dan allereerst vóór 31 oktober aan om mee te doen. Je kunt individueel meedoen, maar samen met anderen kan ook, dus deel het op social media. Mail je naam of teamnaam en leeftijd(en) naar milieuhuis@nissewaard.nl.

Insturen
Zodra je je aangemeld hebt krijg je meer informatie over de prijsvraag toegestuurd. Vervolgens heb je tot 7 november de tijd om je idee in te sturen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een vlog, collage, verhaal, voorwerp, maquette, kledingstuk of misschien wel een spel of game over duurzaamheid. Voeg daarbij een duidelijke uitleg van minimaal een half A4 over het idee toe. Je inzending kan je mailen naar milieuhuis@nissewaard.nl en als dit niet per mail gaat, inleveren bij het Milieuhuis in Bibliotheek de Boekenberg (tot 7 november).

Wat kan je winnen?
Naast de eerste prijs van 250 euro voor het beste en meest realistische idee, is er ook een aanmoedigingsprijs van 125 euro voor het op één na beste idee. Ook wordt gekeken of het winnende idee kan worden uitgevoerd en er is voor alle deelnemers aan de wedstrijd een leuke goodie. Een deskundige (jongeren) jury onder leiding van juryvoorzitter en wethouder Igor Bal beoordeelt de inzendingen.

Keep it Cool event
De prijswinnaars worden op donderdag 14 november tijdens het Jongeren Duurzaamheid Keep it Cool event in Bibliotheek de Boekenberg bekend gemaakt. Maar er is meer: Er zijn Pitches door jongeren die vertellen wat zij al op het gebied van duurzaamheid doen en met jongeren hierover willen discussiëren. Dus: raak op dit event in gesprek met andere helden en laat je inspireren, want een duurzame toekomst gaat ons allemaal aan!

Eten van de toekomst
Ook is er een buffet met 'eten van de toekomst'. Wat dit is ga je proeven en ervaren. Dit event begint om 17.30 uur (tot 21.00 uur) en is gratis, maar hier moet wel vooraf voor worden aangemeld via www.deboekenberg.nl. Rapper Corleone (Bizzy Blaze) presenteert het jongeren event, dat door het Milieuhuis wordt georganiseerd met ondersteuning van JOZ (jongerenwerk). De Boekenberg faciliteert het evenement.

Voor jou en je fans
Ga dus in de herfstvakantie aan de slag, bedenk een duurzaam idee en meld je vóór 31 oktober aan. Wie weet sleep jij dat mooie bedrag binnen en zijn jij en je fans erbij op 14 november!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>