Diversiteit tijdens Nationale Integratiebrunch | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Mitzi Venus

Diversiteit tijdens Nationale Integratiebrunch

  •   163 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Gisteren organiseerde de Federatie Spijkenisse Samen met ondersteuning van de gemeente voor de vijfde keer de  Nationale Integratiebrunch  in Spijkenisse. Wethouder Wouter Struijk heeft deze dag op enthousiaste wijze geopend.

Bezoekers van de brunch, zowel jong als oud, groot en klein, werden bij de ingang welkom geheten door een 'komische lakei'.

Dit jaar had de brunch als thema Diversiteit. De bezoekers vonden het leuk om dit samen te mogen vieren aan tafel, waarbij ze konden kennismaken en  proeven van de diverse culturen. De hapjes of gerechten waren afkomstig uit de Hollandse tot Braziliaanse keuken. Dus erg gevarieerd. Dit jaar heeft ook  het Taalhuis een bijdrage geleverd.

Het was een daverende opkomst (zeker 150 bezoekers). DJ Cor zorgde voor de muziek en het geluid, waarvan de liedjes aansloten bij het thema van de brunch.Ook zangeres Patricia Foort was buitengewoon succesvol met het aangepaste repertoire voor deze dag met onder andere Nederlandstalige liederen. De muziek zorgde er voor dat de voetjes van de vloer gingen.

Stadsdichter Kevin Mack droeg een prachtig gedicht voor  met o.a. de de zin 'ik zal mijn woord laten schijnen zo waar ik de beeldspleet heb, want met deze spleet heb ik de boodschappen laten gaan en neem de boodschap van me aan'. Kevin Mack sprak de hoop uit dat de jeugd ook meer gaat schrijven.

Iris uit Spijkenisse gaf voorlichting over LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksule mannen, biseksuelen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen)+ de lotgenotengroep in de gemeente Nissewaard aan een kleine groep mensen die geïnteresseerd was.

De organisatie kan terug kijken op een gevarieerde dag met eten, praten en dansen, waarbij men weer dichter tot elkaar kwam. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>