Boekenberg viert Week van de Opvoeding | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
De wereld van Jaz.
De wereld van Jaz. (Foto: PR)

Boekenberg viert Week van de Opvoeding

  •   49 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - De Week van de Opvoeding, van 7 t/m 13 oktober, staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Want wat is een goede opvoeding eigenlijk? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

In heel Nederland kun je tijdens deze week allerlei activiteiten bezoeken, zo ook in Bibliotheek de Boekenberg en de rest van Nissewaard. Er is een programma samengesteld voor alle ouders, opvoeders, kinderen en jongeren. 

Feestelijke opening Voorleesexpress Taalcafé
De Week van de Opvoeding start op maandag 7 oktober om 15.30 uur met een klein feestje! Alle ouders met kinderen tussen de 2 en 6 jaar zijn welkom in de Boekenberg voor de opening van deze opvoedweek én voor de opening van de eerste editie van het nieuwe Voorleesexpress Taalcafé. Ga samen aan de slag met voorlezen, liedjes, prentenboeken en andere leuke taalactiviteiten.

Het Voorleesexpress Taalcafé is bedoeld voor gezinnen die zich hebben aangemeld voor de Voorleesexpress maar nog niet gematcht zijn met een vrijwilliger die bij hen thuis komt voorlezen. Gezinnen die na 20 weken het Voorleesexpress-traject hebben afgerond zijn ook van harte welkom. Zo blijven zij werken aan de taalontwikkeling van hun kinderen. Om 16.15 uur is wethouder Wouter Struijk aanwezig voor een afsluitende toespraak.

Maandag 7 oktober | 15.30-16.30 uur | Aanmelden niet nodig

Spreekuur Kinderen en voeding
Met het hele gezin aan tafel eten kan heel gezellig zijn. Maar soms gaat eten bij je kinderen niet zoals je zou willen. Heb je vragen over voeding? Dan kan je terecht bij het spreekuur Voeding van Stichting Eet. Elsbeth Krijger (Logopedist) en Cindy Nuis (Ergotherapeut) staan op dinsdag 8 oktober van 10.15 tot 11.45 uur voor je klaar. Dus is het vaak drama tijdens het eten? Of wil je weten hoe je de fles kunt afbouwen? Bezoek dan dit spreekuur in de Boekenberg. Voor leden is de toegang gratis (wel aanmelden) anders is de entree € 1,-.

Dinsdag 8 oktober | 10.15-11.45 uur

Voorstelling De wereld van Jaz (3+)
Het prentenboek over Jaz wordt tot leven gebracht in 'De wereld van Jaz' – een unieke muzikale vertelvoorstelling. Speciaal ontwikkeld voor bijzondere doelgroepen, maar iedereen vanaf 3 jaar is welkom! Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Reis op woensdag 9 oktober om 15.00 uur in de Boekenberg mee met Jaz om ze allemaal te ontmoeten. Voor leden is de toegang gratis (wel aanmelden) anders is de entree €2,50.

Woensdag 9 oktober | 15.00-15.45 uur

Jongerendebat: de invloed van social media op geluk
Het leven van anderen op social media lijkt zo perfect. Altijd beleven ze nieuwe avonturen, op de mooiste plekken met de tofste mensen. Wat voor invloed hebben die beelden? In de media gaat het steeds vaker over depressies en eenzaamheid onder jongeren. Heeft social media hier invloed op of zijn er andere redenen? Op woensdag 9 oktober om 19.00 uur gaan ze in de Boekenberg in gesprek hierover met o.a. influencer Meryem die zelf depressief is geweest, wethouder Leon Soeterboek, medewerkers van JOZ en een jeugdpsycholoog. Voor leden is de toegang gratis (wel aanmelden) anders is de entree €1,-.

Woensdag 9 oktober | 19.00-20.30 uur

Documentaire Emma wil leven
Op donderdag 10 oktober om 19.30 uur kijk je in de Boekenberg naar de documentaire 'Emma wil leven'. Op haar twaalfde werd Emma gediagnosticeerd met de dodelijke ziekte anorexia nervosa. Op achttienjarige leeftijd is ze uitbehandeld en heeft ze nog maar een wens: ze wil naar een kliniek in Portugal, een laatste kans op overleven. Na de documentaire is er ruimte om na te praten. De deskundigen van Buro PUUR staan klaar voor vragen en bieden een luisterend oor. Voor leden is de toegang gratis (wel aanmelden) anders is de entree €2,50.

Donderdag 10 oktober | 19.30-21.15 uur

Spreekuur mediaopvoeding
Nieuwe media en gamen zijn een belangrijk onderdeel van het leven van onze kinderen. Ondertussen zitten veel ouders met de vraag: zit mijn kind te lang achter de computer? Moet ik me zorgen maken dat hij verslaafd raakt? Wat doen ze toch heel de dag op die telefoon? En hoe voed ik mijn kind mediawijs op? Met al dit soort vragen kun je terecht in het spreekuur Mediaopvoeding op vrijdag 11 oktober om 15.00 uur in de Boekenberg. Een deskundige zit klaar voor alle vragen van ouders maar ook van kinderen! Voor leden is de toegang gratis, anders is de entree €1,- (ter plekke te voldoen).

Vrijdag 11 oktober | 15.00-16.00 uur

Benieuwd wat er in Nissewaard nog meer te doen is tijdens de Week van de Opvoeding? Ontdek het op www.centrumvoorjeugdengezin.nl/wvdo

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl, tenzij anders vermeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>