Afbeelding
Foto Jet de Jonge

Start opruimactie 'Schoon Haringvliet' in Beninger Slikken

Actueel 267 keer gelezen

Zuidland - Wethouder Hamerslag gaf zaterdag het startsein en deed mee met de opruimactie 'Schoon Haringvliet' in de Beninger Slikken.

Door alle gemeenten en natuurorganisaties rond het Haringvliet werd schoongemaakt en werd zo meegedaan met 'World Clean up Day. Op deze dag wordt er wereldwijd door miljoenen mensen zwerfvuil opgeruimd. Het Milieuhuis van de gemeente Nissewaard organiseerde samen met ploggers en andere vrijwilligers het opruimen in dit natuurgebied. De vrijwilligers raapten twee grote zakken zwerfvuil bij elkaar. Vanwege het mooie weer was het naast nuttig ook heel aangenaam en volop genieten. 'Schoon Haringvliet' is een initiatief van de Landschapstafel Haringvliet.

In het kader van World Clean up Day waren in Nissewaard meerdere opruimacties. Ook in Heenvliet, de dorpskern in Zuidland, rondom het Beverbos in de Bernisse en in Groenewoud in Spijkenisse werd opgeruimd. In Zuidland is afgesproken volgend jaar de krachten te bundelen en samen op te trekken bij de opruimacties.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant