Afbeelding
Foto: JK

Bankroet

Actueel 305 keer gelezen

Vroeger, toen het slechter ging dan nu, kon je geld op de bank zetten en dan kreeg je, als je lang genoeg kon wachten met opnemen, meer terug dan je bracht. Maar de banken hebben het slecht, ze kunnen amper nog personeel betalen om hun marmeren trappen en riant gestoffeerde directiekamers bij te houden.

Triest maar waar, wij moeten straks betalen voor ons spaargeld dat met zorg in de kluis van de bank is opgeborgen. De bankdirecteuren hebben het maar zwaar, op de golfbaan slaan ze menig balletje mis, omdat ze maar staan te piekeren hoe ze de maand rondkomen. Maar voor het gepeupel, zoals ik, is het geen probleem, ik bewaar mijn euromuntjes wel weer zoals vroeger in mijn koektrommeltje, dat kost me niks. Vreemde ontwikkelingen, die wel naadloos passen bij de overheidsplannen om grote contant betalingen te verbieden, je bent verplicht om je geld op de bank te zetten als je grote aankopen wil doen, want boven €5000 mag je straks niks meer contant betalen, dit in verband met het tegengaan van illegale transacties.

Hoogste tijd voor een ander betaalmiddel, zouden mijn LP's nog wat opbrengen? Waarom zou je nog je spaargeld op de bank zetten, gewoon er mee handelen brengt wellicht meer op. Waarom banken ineens zo slecht gaan snap ik niet, ooit zaten er hallen vol typisten en typemachines die allemaal betaald moesten worden en de banken verdienden goud. Nu staan er een paar computers en wat bevlogen digineuten en komt men geld tekort, zouden de bankbestuurders misschien niet goed kunnen rekenen? En als je nu een afschrijving over de post wil hebben moet je extra betalen, want digitaal is goedkoper voor de bank en bovendien is het geld ook gemakkelijker weer af te nemen. De ouwe sok wordt weer populair, dan kun je ook in de winkel met echt geld betalen. Maar dat is ook tijdelijk want nog even wachten en we hebben alleen digitaal geld, we gaan hard achteruit!

Reacties: jan@komawa.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant