Afbeelding

Gelijke monniken, gelijke kappen

Actueel 517 keer gelezen

ONS Nissewaard zal zich niet actief mengen in de wens van andere lokale partijen in de regio om subsidie vanuit Den Haag voor lokale partijen af te dwingen. Maar ONS heeft wel een mening hierover: of allemaal wel geld vanuit Den Haag of allemaal niet.

Nu is het zo dat lokale afdelingen van landelijk vertegenwoordigde partijen als VVD, PvdA, D66, CDA, GroenLinks geld krijgen via de landelijke overheid om hun gemeentelijke vertegenwoordiging te ondersteunen. Maar puur lokale partijen, zoals ONS Nissewaard, krijgen niets. "Dat is wel erg scheef", stelt ONS fractievoorzitter Jeroen Postma. "En ik begrijp ook dat lokale partijen nu bij de minister aan de bel trekken, op het moment dat de wet hierover herschreven wordt. Maar zij willen die subsidie ook en zelfs met terugwerkende kracht. ONS zit er meer in dat die subsidie voor iedere gemeentelijke afdeling kan worden afgeschaft. Met dat geld kunnen beter andere zaken worden gedaan."

Momenteel proberen meerdere lokale partijen via de Vereniging Nederlandse Gemeenten druk uit te oefenen op de minister om extra geld vrij te maken om lokale partijen ook financieel te ondersteunen. Geld dat gebruikt kan worden om campagnes te ondersteunen tijdens gemeentelijke verkiezingen. "Wij houden al 25 jaar zelf onze broek op", gaat Postma verder. "En als succesvolle, stabiele lokale partij van Nederland wil ONS Nissewaard dat dat zo blijft. Maar dan wel gelijke monniken, gelijke kappen. Of alle partijen wel financiële ondersteuning, of allemaal niet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant