Goed dat er politie is | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl

Goed dat er politie is

  •   214 keer gelezen   Actueel

Vrijdag vond er tot laat in de avond een grote politieactie plaats tegen witwassen door telecomwinkels op een bedrijventerrein in Beverwijk. Het bedrijventerrein zou 'een essentiële schakel zijn om crimineel geld vanuit de onderwereld naar de bovenwereld over te hevelen', aldus een woordvoerder van de politie in het Algemeen Dagblad.

Eindelijk hoor ik dat de politie grootschalig ingrijpt bij dit soort toko's. Een dikke vette pluim in de reet van onze beste vriend! En nu even doorpakken met de rest van Nederland, bij voorkeur in onze Rijnmond regio.

Hoe staat het ervoor in ons Nissewaard? Zijn daar ook niet telecomwinkeltjes die eigenlijk niet zouden kunnen bestaan van die anderhalve telefoon die per dag verkocht wordt? Of andere toko'tjes waar vreemd genoeg nooit een hond te bekennen is, maar waar ze wel jaar in, jaar uit, florerende business uitstralen? En heeft Hoogvliet ook niet relatief veel vage tentjes?

Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar doe het wel. Nee, je moet niet een specifieke branche zonder bewijs veroordelen, daar ben ik mij van bewust. En tóch bekruipt mij een bepaald 'hier-klopt-iets-niet-gevoel' als ik in Rotterdam-Zuid over de Beijerlandselaan loop, naar de Afrikaandermarkt ga, of als ik door een willekeurige winkelstraat in Noord loop. En dan heb ik de Spaanse Polder nog niet genoemd. Of toch wel nu. Heel gek; overal winkeltjes en bedrijfjes waarvan ik mij afvraag waar ze hun bestaansrecht vandaan halen.

Al die kleine vage winkeltjes; iedereen weet toch dat dat niet kan?

Ik weet het; het is slechts 'een gevoel dat het niet klopt' als je langs die pandjes loopt. Maar dat gevoel wordt door die politieactie in Beverwijk wel voor een aardig deel bevestigd; bij een aantal bedrijven heeft de politie geconstateerd dat er sprake is van witwas praktijken en 'underground banking'.

Dat bedoel ik dus!

Ik hoop dat 'onze' politie geïnspireerd is geraakt door deze actie in Beverwijk. Deze valse concurrentie ten opzichte van eerlijk hardwerkende ondernemers moet keihard worden aangepakt. Vind ik. En ik denk niet dat ik de enige ben die die mening is toebedeeld.

Déze pet past ons bijna allemaal!

J.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>