Afbeelding

Reünie en feestweek Paus Johanneschool

Actueel 946 keer gelezen

Eind jaren '60 en begin jaren '70 werden in rap tempo de Spijkenisser wijken Groenewoud en Sterrenkwartier uit de grond gestampt. Veel jonge gezinnen uit Rotterdam en omgeving verhuisden naar de groeikern.

De straten in het Sterrenkwartier kregen namen die verbonden waren met astronomie, astrologie en ruimtevaart. Centraal in de wijk kwamen wijkcentrum 'Het Ruimteschip', winkelcentrum 'Het Sterrenhof' en een aantal scholen waaronder de 'Paus Johannesschool' op Galileïlaan 9. De eerste directeur van de katholieke lagere school was dhr. W. de Raay. Tijdens zijn periode fuseerde de Paus Johannesschool in 1985 met de kleuterschool Rafaël en werd het een basisschool. Het leerlingenaantal groeide sindsdien gestaag en de school groeide uit zijn jasje wat resulteerde in toevoeging van het schoolgebouw op Galileïlaan 1-3.

De Paus Johannes startte in 1969 en heeft als school van de 'Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO)' zijn 50-jarig jubileum bereikt. Dit heugelijke feit viert de school met een feestweek en een reünie. De huidige directrice E. van Dreumel en het huidige team van de Paus Johannes nodigen alle oud-leerlingen en oud-collega's uit voor de reünie op vrijdagavond 4 oktober 2019. De reünie zal plaatsvinden op locatie Galileïlaan 9 tussen 19.30 en 22.00 uur. Aanmelden kan via de facebook website 'Reünie Paus Johannes'. Het is ook mogelijk om te mailen naar korien.kevenaar@rvko.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant