Bert Dirks Memorial concert in Bar Spot | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Bert Dirks (foto inzet) wordt met een Memorial concert herdacht.
Bert Dirks (foto inzet) wordt met een Memorial concert herdacht. (Foto: Bert Lek)

Bert Dirks Memorial concert in Bar Spot

  •   97 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse - Jongstleden mei overleed de 64-jarige Bert Dirks na een kort ziekbed. Bert was de programmeur van Bar Spot in Spijkenisse en de afgelopen anderhalf jaar zorgde hij voor geweldige muzikale zondagmiddagen met de top van de Nederlandse en Belgische blues bands.

Zondagmiddag 22 september a.s. wordt organisator Bert Dirks herdacht met een blues concert in Bar Spot, Voorstraat 19 te Spijkenisse.
Degenen die gaan optreden zijn: Willem van der Schoof op keys (Robert Smith & The Dynaflow & Sweet Bourbon), Harold van Dorth, zang en gitaar (Fat Harry & The Fuzzy Licks), Willem van Dullemen, gitaar en zang, (Stackhouse, Little Hat), Machiel Meijers, zang en harmonica, (Stackhouse, Little Hat), Eduard Nijenhuis, drums, (Robert Smith & The Dynaflow, Robbert Fossen Blues Band) en Jan Markus, bas, (Robert Smith & The Dynaflow, Robbert Fossen Blues Band). De toegang is vrij en de deur gaat om 16.00 uur open en om 17.00 uur kondigt Frits Krieg de eerste set aan van het Bert Dirks Memorial concert.

Wat een aantal mensen niet weet is dat Bert Dirks ruim veertig jaar betrokken was bij veel blues activiteiten in Rotterdam en omgeving. Hij was manager van diverse blues bands waaronder Bluespirit. Door zijn werk bij PostNL kon District 26 oefenen in de repetitieruimte onder postkantoor Keizerwaard. Bert is als voorzitter en programmeur ruim veertig jaar betrokken geweest bij de eerste Rotterdamse Bluessociëteit 'l Esprit. Hij heeft mede het blues festival in Delft opgestart en was daarbij vijf jaar verantwoordelijk voor de programmering. Bert was een aantal jaar de programmeur en organisator van het Dommelsch Boogie & Bluesfestival in de Oude Haven te Rotterdam. Hij stond aan de basis van de Bluescruise te Rotterdam.

Van de gemeente Rotterdam kreeg Bert de IJsselmonde penning uitgereikt vanwege zijn verdienste op cultureel gebied. Hij verzorgde vele muzikale activiteiten in samenwerking met de gemeente Rotterdam zoals de jaarlijkse slotavond van de Paardenmarkt. De muziekfestivals in park 'De Twee heuvels' en de plein optredens voor café Zeezicht. Dit zijn slechts enkele feiten van zijn vele activiteiten.
Veel musici hebben dan ook aan Bert te danken dat zij hun eerste stappen in de blues wereld konden zetten en daarom vindt een aantal van hen dat het heengaan van Bert moet worden herdacht.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>