Boksen was een van de clinics.
Boksen was een van de clinics. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Kick Off High Five programma op middelbare scholen

Actueel 1.120 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Struijk gaf vanmorgen op Penta College Scala Rietvelden de Kick Off voor een aantal clinics in het High Five programma van de gemeente Nissewaard. Ook overhandigde de wethouder aan conrector Cees van Dijk de High Five tegel waarop te zien valt aan welke thema's op de school aandacht wordt besteed.

Bij High Five staan de thema's: ontwikkeling, duurzaam, beweging, sociaal en maatschappelijk centraal. Met High Five worden inwoners, scholen, verenigingen en organisaties van Nissewaard maatschappelijk in beweging gebracht om met elkaar een sociaal netwerk te creëren zodat iedere inwoner zich kan ontwikkelen en zich gezond en veilig voelt in een steeds veranderende samenleving.

Nadat vorig jaar het High Five programma werd uitgerold over de basisscholen in Nissewaard is dit vanaf dit schooljaar met een jaarprogramma en verschillende activiteiten ook actief binnen het voorgezet onderwijs. In deze startweek na de zomervakantie bezochten de brugklassers vanmorgen drie van de vijf clinics die werden gegeven. In het kader van het thema Maatschappelijk gingen de leerlingen 'ploggen'; dit is joggend zwerfvuil verzamelen. Anderen namen een kijkje bij  het mobiele milieustation van Reinis waarbij ook wat verteld werd door medewerkers van het Milieuhuis (Duurzaam). De Rabobank gaf een les over ondernemen in het kader van het thema Ontwikkeling. Tijdens de clinic speeddaten (Sociaal) leerden de nieuwe eerstejaars van de school elkaar wat beter kennen. Ook was er, in het kader van het thema Bewegen, boks les. Thijs van Gemert, een jong talent van muziekplatform Puls, verzorgde een kort optreden bij de start van de clinics.

Wethouder Struijk en conrector Van Dijk lieten zich na de opening verleiden tot een echte Kick Off voor de foto. Ook op andere middelbare scholen in Spijkenisse ging het High Five programma deze week van start met clinics.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant