Willem Heijdacker overhandigt 27 september de petitie aan de directie van het ziekenhuis.
Willem Heijdacker overhandigt 27 september de petitie aan de directie van het ziekenhuis. Foto: Foto-OK.nl

Demonstratie voor terugkeer afdeling verloskunde

woensdag 27 september 2023 14:30

Na het faillissement van van het Ruwaard van Puttenziekenhuis is er een doorstart gemaakt als Spijkenisse Medisch Centrum. Daarbij is de afdeling verloskunde verdwenen.

De Stichting Acute Zorg VPR vindt het nog altijd onaanvaardbaar dat vrouwen niet kunnen bevallen waar ze willen. Zwangere vrouwen die met een medische indicatie of directe spoed aangewezen zijn op bevallen in het ziekenhuis, moeten daarvoor naar ziekenhuizen in Rotterdam of verder. Zij zijn daardoor veel langer onderweg met alle risico’s van dien. Zeker met de grootschalige onderhoudsprojecten aan met name de Hartelbrug en de Spijkenisserbrug in het vooruitzicht, wil de stichting een vuist maken richting het SMC om daar weer een mogelijkheid te creeëren voor een afdeling verloskunde, zodat de kans op eventuele complicaties tijdens de bevalling verkleind wordt.

De stichting is een petitie gestart om de keuzevrijheid terug te krijgen via https://www.petities.com/keuzevrijheid_aanstaande_moeders_om_te_bevallen_waar_je_wilt De petitie wordt op woensdagmiddag 27 september tussen 14.00 en 15.00 uur voor de hoofdingang van het Spijkenisse Medisch Centrum overhandigd aan de directie van het ziekenhuis. Stichtingsvoorzitter Willem Heijdacker zal samen met ervaringsdeskundigen op het gebied van verloskunde de directie ook toespreken. Wilt u bij deze overhandiging aanwezig zijn, meldt u zich dan aan via info@
stichtingacutezorgvpr.nl