Afbeelding
Foto: PR

Sander van Marion en Arjan Breukhoven geven kleurrijk concert

zaterdag 17 juni 2023 20:00

BRIELLE - Het zal zeker een belevenis worden op zaterdag 17 juni als organisten Sander van Marion en Arjan Breukhoven een vierhandig concert zullen geven in de Grote of Catharijnekerk in Brielle. Het thema van dit concert is “kleurrijk”. Beide organisten hebben hun grote bekendheid verkregen door zeer kleurrijke programma’s die zich onderscheiden van veel andere orgelconcertprogramma’s.

Tijdens het concert zullen beide musici meerdere keren solistisch te horen zijn, maar zeer zeker zullen ze tijdens het concert samen op de orgelbank plaatsnemen om vierhandige werken te spelen op het prachtige Kam-orgel van de Brielse Grote Kerk. Dit spectaculaire spel zal zeker niet ontbreken en zal te zien zijn op een groot beeldscherm.

Carrière van ruim 60 jaar
Sander van Marion’s muzikale reis begon ruim 60 jaar geleden op Scheveningen. Als organist verwierf hij zich nationaal als ook internationaal faam vanwege zijn unieke orgelspel en improvisatie talent. Hij ontving dan ook terecht diverse prestigieuze onderscheidingen gedurende zijn lange carrière.

Het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse
Voor de Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven geldt eigenlijk hetzelfde. In zijn 40-jarige carrière reist ook hij jaarlijks naar vele landen in de wereld voor concerten. Zo zal hij deze zomer een 11-tal concerten geven in Australië, maar ook Duitsland en Oostenrijk staan dit jaar op zijn concertprogramma. Arjan kreeg ook meerdere onderscheidingen in binnen- en buitenland. In 2020 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is dirigent van een viertal mannenkoren zoals Het Randstedelijk Mannenkoor in Spijkenisse en het Australian Christian Men’s Choir in het Australische Perth.

Kaarten
Het concert op zaterdag 17 juni zal om 20.00 uur beginnen. Kaarten zijn verkrijgbaar op de avond van het concert aan de kerk, maar zijn ook nu al te reserveren via https://www.arjanbreukhoven.nl/agenda