Afbeelding

Paard & Erfgoed

zondag 28 mei 2023 10:00 tot maandag 29 mei 17:00


        
         

Paard & Erfgoed is een plattelandsfair met een  sociaal maatschappelijk gezicht.
        
Tijdens de Pinksterdagen op zondag 28 en maandag 29 mei 2023, organiseren wij in de Tuinen van Frederiksoord, het unieke en  sfeervolle evenement Paard en Erfgoed. Tussen de fruitbomen en         prachtige kassen van de Tuinen van Frederiksoord staan veel marktkramen opgesteld met een gevarieerd en streekgebonden aanbod. Daarnaast worden  in twee showbakken demonstraties verzorgd door de landelijk bekende ridders te paard. Afgewisseld met demonstraties, met honden, schapen en roofvogels. Er zijn ook hoefsmeden en paddocks met paarden. Naast demonstraties van oude ambachten en kinderactiviteiten zijn er ook knuffeldieren, woonwagens en trekkers. Geniet ook van ons aanbod in de catering met o.a. bier- en wijnproeverij.
        
Paard & Erfgoed wordt georganiseerd met hulp van mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie is blij met de bijdragen van Vanboeijen, De Zijlen, De Trans, Stichting Veuruut, PUUR Drents, Trajectum, Oranjeborg en dagbesteding Spokedam. Leidraad voor Bestuur: “het maakt niet uit wat er in je rugzak zit. Hier is iedereen onderdeel van het team Paard & Erfgoed. Zo ziet u onze vrijwilligers terug bij de catering, parkeren en de verzorging van de dieren”. Met ruimte om eigen kwaliteiten en vaardigheden te oefenen die bijdragen aan een duurzame samenleving waarin iedereen mag en kan meedoen. Daarnaast helpen oud collega’s en vrijwilligers uit de regio.
        
Paard en Erfgoed vindt plaats te Frederiksoord, het hart van de Koloniën der Weldadigheid. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De sociale vernieuwing van de maatschappij is hier in de regio gestart en daar sluit Paard & Erfgoed op aan.
        
Kom op zondag 28 en maandag 29 mei van 10 tot 17 uur naar Frederiksoord.
De entreeprijzen zijn voor volwassenen € 8,= kinderen (basisschool) € 5,=, parkeren € 2,=
Info: www.paardenerfgoed.nl en volg ons op Facebook en Insta.