Afbeelding
stock

Tips over Belastingaangifte en financiën voor mantelzorgers

maandag 13 februari 2023 10:00

Op maandagochtend 13 februari vindt er weer een bijeenkomst voor Mantelzorgers plaats in de Mantelzorgsalon van SWO. 

Deze ochtend zal een medewerker van het belastingproject van SWO u uitleg en handreikingen geven m.b.t. de Aangifte Inkomstenbelasting. Welke mogelijkheden zijn er voor u als mantelzorger en wat moet worden opgevoerd bij degene aan wie mantelzorg wordt verleend. 

Tevens zal een medewerkster van het Financieel Spreekuur u voorlichten over de hulp die u kunt krijgen bij dit inloopspreekuur dat elke maandagochtend in Wijkcentrum de Akkers plaatsvindt. Zo zal ze toelichten hoe u hulp kunt krijgen bij financiële en administratieve vragen. Maar kunt hier ook terecht voor bijvoorbeeld het opstellen van een budgetplan als u uw financiële situatie als mantelzorger eens goed een rijtje wilt zetten. Bij het Financieel Inloopspreekuur kunt u ook informeren of u in aanmerkingen komt voor regelingen van de overheid zoals Zorgtoeslag, Huurtoeslag en/of Energietoeslag. 

Kortom, wilt u goed voorbereid zijn op het doen van uw belastingaangifte en heeft u vragen over financiële zaken met betrekking tot Mantelzorg of voor het zorgen voor iemand die ziek is, dan bent u deze ochtend van harte welkom in de Mantelzorgsalon. Het is mogelijk om een afspraak te maken om later op uw persoonlijke situatie in te gaan.

De bijeenkomst duurt van 10.00 uur – 12.00 uur en vindt plaats in de Ontmoetingsruimte Trefpunt, kantoor SWO, Goudenregenplein 3, te Spijkenisse. De zaal is open om 9.30 uur. U hoeft u niet aan te melden. 

Voor verdere informatie kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse, onderdeel van SWO, via telefoon (0181) 695 255 of mailen naar Ria Vliegenthart: r.vliegenthart@swospijkenisse.nl of Yvonne Tjung: y.tjung@swospijkenisse.nl.