Juniperus Sabina
Juniperus Sabina Eigen bonsai -125 jaar oud

Bonsai Vereniging Rijnmond - bonsaibomen bewerken

zondag 10 december 13:00 - 16:00

Bonsai Vereniging Rijnmond houdt elke tweede zondag van de maand (tenzij anders op onze website aangegeven) een bijeenkomst om aan eigen bonsais te werken. Dit zijn bomen van leden van de vereniging. Wil je komen kijken hoe dat in zijn werk gaat, ben je van harte welkom, er zijn geen kosten aan verbonden.

Onze leden kunnen je alles over bonsai vertellen, dus mocht je toevallig een bonsai hebben neem die gerust mee. Onze vereniging houdt eveneens elke 3de maandagavond van de maand een werkavond, dus mocht je op zondag geen tijd hebben, ben je op maandagavond ook welkom. Van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

De kunst van bonsai is te proberen de natuur na te bootsen. Bonsai betekent letterlijk boom in pot, deze kunst werd duizenden jaren geleden door de Chinezen bedacht. Zoals wij planten in de woonkamer houden, werd ook door de Chinezen (elite)  bonsai landschappen in huis gehouden. Ongeveer 700 honderd jaar geleden werd deze kunstvorm door de Japanners overgenomen en verder verfijnd.

Bonsai is daarna overgewaaid naar America en Europa. Elk jaar worden over de gehele wereld en Europa internationale tentoonstellingen gehouden, ook in Nederland. In ons land bestaan ook vele verenigingen dus ook hier vlakbij in Hekelingen.

Bonsai staat misschien bekend dat het zeer oude en kostbare bomen zijn, dat is zeker waar, maar voor het maken van een bonsai en als beginneling, kun je bij het tuincentrum een boom of struik kopen, dus met weinig geld en wat eenvoudige gereedschappen kun je aan je nieuwe hobby beginnen.

Het is voornamelijk een kwestie van geduld.  Als je aan een bonsai begint duurt het enkele jaren voordat je kunt zeggen dat het een bonsai is, of zal worden.

Is je interesse gewekt? Komt dan op zondag middag van 13.00 tot 16.00 uur bij ons  langs in het Dorpshuis om de sfeer te proeven. In april houden wij een jaarlijkse bonsai show. Hiervoor worden de beste bomen van de leden tentoongesteld en er worden bonsais geselecteerd voor een show in de Botanische tuin te Delft (Bonsai Van Het Westen) die elk jaar wordt georganiseerd.

Verder houden wij regelmatig  workshops, lezingen, excursies e.d. om onze hobby te ontwikkelen. Op onze website worden alle gegevens en het programma van de vereniging vermeldt, kies een datum die jouw het beste past en tot ziens !

 www.bonsai-vereniging-rijnmond.nl

volg ons ook op Facebook.