Bewindvoerder in de mantelzorgsalon

maandag 9 oktober 2023 10:00

9 oktober a.s. gaat het in de Mantelzorgsalon over “Bewindvoering en mentorschap”. Gastspreker Corina Ockers.

Door ziektebeelden als bijvoorbeeld dementie wordt iemand steeds meer afhankelijk van anderen. Zelf verstandige beslissingen nemen gaat vaak minder goed, juist over moeilijke zaken zoals financiën of welke zorg men nodig heeft. Mogelijk kunnen situaties dan niet goed worden ingeschat, zaken niet goed overzien en wordt het moeilijker om op te komen voor de eigen belangen.

Het is daarom belangrijk om dan tijdig na te denken over de toekomst en het regelen van zorg en financiën eventueel uit handen te geven. Dit kan door het instellen van bewindvoering of mentorschap, met als uitgangspunt de (financiële) bescherming (tegen mogelijk misbruik).

Corina Ockers heeft jaren in het maatschappelijk werk gewerkt. Inmiddels treedt zij al bijna 10 jaar op als bewindvoerder, mentor en curator. Deze ochtend legt zij uit wat het inhoudt als u een bewindvoerder of mentor aanstelt, hoe dit in zijn werk gaat en wat de verschillen en mogelijkheden hierin zijn. Moet je als mantelzorger/partner bijvoorbeeld ook mentor en bewindvoerder zijn? Wanneer wél en wanneer niet. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.

De bijeenkomst duurt van 10.00 uur – 12.00 uur en vindt plaats in de Ontmoetingsruimte Trefpunt, kantoor SWO, Goudenregenplein 3, te Spijkenisse. De zaal is open om 9.30 uur. U hoeft u niet aan te melden. 

Voor verdere informatie kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse, onderdeel van SWO, via telefoon (0181) 695 255 of mailen naar Ria Vliegenthart: r.vliegenthart@swospijkenisse.nl of Yvonne Tjung: y.tjung@swospijkenisse.nl.