Afbeelding
Foto: PR

3 Vrouwen

zaterdag 28 oktober 2023 15:00 tot zaterdag 9 december 17:00

28 oktober opent de nieuwe voorzitter van Regio Art Rijnmond, Toby Witte, de expositie 3 vrouwen.

Van 28 oktober t/m 9 december exposeren 3 vrouwen in galerie RAR: Mabelle van der Feijst, Mariëlla Peters en Simone Krebbers 

Mabelle en Mariëlla stellen zich voor als nieuwe leden van de kunstenaarsvereniging Regio Art Rijnmond, die de galerie beheert. Simone is deze zomer afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, Docentenopleiding, en is aanstormend talent.Simone is geïnspireerd door esthetische zintuigelijke ervaringen zoals licht, weerspiegeling, water en beweging. Simone gebruikt vaak alternatieve materialen om haar onderwerpen te verbeelden. Te denken valt aan transparante stoffen, plexiglas en videoprojectie. Simone heeft ook onderzoek gedaan naar het hoe grondstoffen te ontwikkelen om te creëren.In het werk dat Simone gaat tonen, heeft zij zich laten inspireren door het verhaal van de heilige Theresa. Waar het water ingaan dient als een ritueel voor verlossing, wordt het verward met extase.Mabelle van der Feijst heeft haar opleiding ook o.a. genoten aan de Willem de Kooning academie. Zij tekent en schildert op zowel papier als ook op andere dragers, die zij dan ook nog bewerkt met naald en draad.Mariëlla Peters heeft haar beeldende opleiding genoten aan de Vrije Academie in Rotterdam. Mariëlla heeft een passie voor grafische technieken. Haar materiaalgebruik is heel breed dat zij toont in haar vertalingen van verhalen.Bij alle drie deze vrouwen is het gebruik van een veelheid van materialen en het betekenis geven aan technieken een rode draad in deze expositie.