De Landtong vormt een groene oase ten midden van de industrie.
De Landtong vormt een groene oase ten midden van de industrie. M. de Haas

IVN Struintocht over de Landtong

zaterdag 21 mei 2022 9:30

Rozenburg - Zin om te struinen door de natuur? Ga mee met een IVN Struintocht over Landtong Rozenburg.
We wandelen onder leiding van IVN gidsen door een ruig en ongerept natuurgebied.

De Struintocht vindt plaats op zaterdag 21 mei 2022, aanvangstijd 9.30 uur.
We starten bij het EIC, Noordzeeweg 6 Rozenburg. (Havennummer 5325)
De tocht zal 1,5 – 2 uur duren.

Aanmelden is verplicht via ivn.voorneputtenrozenburg@gmail.com vóór 19 mei. Deelname aan de tocht is gratis.

De wandeltocht brengt ons op de mooiste plekjes die dit bijzondere, midden in de haven gelegen, natuurgebied kent. Een tocht zonder echte wandelpaden. Soms maken we gebruik van de wissels van Grote Grazers, die we met wat geluk ook kunnen ontmoeten en ook oeverzwaluwen zullen we zeker zien. Er groeien veel prachtige planten op de Landtong. Hopelijk bloeit de gele lis en ontdekken we zelfs orchideeën. Natuurlijk komt ook de geschiedenis van dit boeiende gebied aan de orde.
De route gaat door ruw terrein en kan drassig zijn. Een lange broek en stevige schoenen of laarzen zijn daarom aanbevolen. De struintocht is geschikt voor alle leeftijden, als je maar goed ter been bent.