KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (35)
    Evenement

Wandeltocht Historisch Brielle

zaterdag 26 september 10:00 uur

Rond de 1000 wandelevenementen van organisaties aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland konden sinds begin maart van dit jaar geen doorgang vinden als gevolg van alle maatregelen genomen naar aanleiding van de corona uitbraak. In januari werd nog de Rhoonse Griendentocht gelopen, maar daarna was het gedaan. Zo werden de Voorjaarstocht Brielle, de 32e RET Spijkenissermars afgelast en zal ook de Omloop Goeree-Overflakkee geen doorgang vinden. U zult begrijpen dat vele wandelaars maar wat graag weer eens een leuke, georganiseerde tocht in hun eigen omgeving gaan lopen. 

Landelijk worden vanaf dit moment hier en daar schoorvoetend wandeltochten voorbereid waarbij alle voorzorgsmaatregelen coronavirus in acht worden genomen. Ook voor onze regio staat gelukkig weer een wandeltocht gepland. Op zaterdag 26 september gaat van start de wandeltocht Historisch Brielle. De inschrijving voor de tocht kan vanwege de corona maatregelen alleen online geschieden en is inmiddels gestart. Ook is het aantal deelnemers gelimiteerd. Er zijn 5 verschillende afstanden die gewandeld kunnen worden en daaraan kan door maximaal 150 personen worden deelgenomen.

Het belooft een mooie wandeling te worden. De routes lopen door de stadskern van Brielle, maar ook over het grondgebied van Brielle daaromheen, waartoe de dorpskernen Zwartewaal en Vierpolders behoren. 

Voor de route ontvangen de wandelaars een boekwerkje waarin deze is beschreven, maar waarin ook een korte beschrijving staat vermeld wat zij onderweg zoal aan historie zullen tegenkomen. Zo kan men kennismaken met de vesting Brielle, met haar ravelijnen, bastions, wallen, beren en kanonnen. Maar ook buiten de vesting komt men veel geschiedenis tegen. Wat te denken van de plaats waar in juli 1572 19 monniken, de Martelaren van Gorcum, zijn opgehangen.

Op de websites www.cultuurwebbrielle.nl en www.wandel.nl/wandelagenda kan alle informatie over deze wandeltocht worden gevonden en via de laatste website bestaat tevens de mogelijkheid tot inschrijven.  


deel deze activiteit