Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie
Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie Jostijn Ligtvoet Fotografie

Bijzonder meesterwerk van Vocaal Ensemble Musa

zondag 13 januari 2019 15:00

Brielle - Op 13 januari om 15.00 uur brengt Vocaal Ensemble Musa onder de artistieke leiding van de gerenommeerde Peter Dijkstra, wel een heel bijzonder programma in de St. Catharijnekerk: het Russisch psalmenmeesterwerk van Alfred Schnittke.

Dit meesterwerk wordt maar zelden uitgevoerd omdat het zo moeilijk is en alleen zeer geoefende koren in staat zijn het te brengen.

Het concert wordt voorafgegaan door een korte lezing van Joost Heutink, kunsthandelaar, ikonenkenner en tenor in het koor. In zijn inleiding zal hij de toehoorders aan de hand van iconen en verhalen meenemen naar het Rusland van de 16e eeuw. De lezing begint om 14.15 uur. Joost karakteriseert de muziek als overweldigend. "Door de speciale toonzetting wordt een voortdurende spanning gecreëerd en wordt de luisteraar als het ware niet met rust gelaten." De uitvoering in de St. Catharijnekerk in Brielle wordt beslist een intense en bijzondere ervaring die u niet mag missen.

Het concert wordt georganiseerd door Irene Kleinjan van Stichting Collegium Vocale Briela, die ook jaarlijks de Mathäus-Passion in de Catharijnekerk organiseert. Kaarten à € 21,75 zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa https://www.ntk.nl/voorstelling/boetepsalmen-van-alfred-schnittke