Afbeelding
Foto: Natuurmonumenten - Koos Dansen

Roofvogels spotten op natuureiland Tiengemeten

zaterdag 22 september 2018 9:15

Tiengemeten - Natuureiland Tiengemeten is een walhalla voor roofvogels. Ben je gefascineerd door deze gevleugelde jagers, ga dan op pad met de vogelkenner over het eiland. Op zaterdag 22 september en zaterdag 6 oktober organiseert Natuurmonumenten de excursie 'roofvogels spotten'. Je leert alles over de roofvogels die op Tiengemeten vertoeven. Met een kijkje door de telescoopkijker, kun je ze bovendien extra goed bestuderen! 

Tijdens de wandeling over natuureiland Tiengemeten zie je altijd wel roofvogels. Zo zit de slechtvalk graag op de uitkijk op het dak van het schafthuisje in de Weelde. Als je een kijkje neemt door de telescoopkijker van de vogelkenner van Natuurmonumenten, dan lijkt het net alsof je de vogel aan kunt raken. Ook de torenvalk laat zich prima bekijken als hij aan het bidden is boven de akkertjes van de Oude Polder. Op het eiland leven ook veel paartjes bruine kiekendieven en buizerds.

Aanmelden
De wandeltocht start om 9.15 uur bij het Bezoekerscentrum op Tiengemeten en duurt tot 12.00 uur. Trek stevige wandelschoenen aan en kleed je warm. Neem een verrekijker mee! Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 8,00 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.