Charles en Maria Petit geven de cursus in huiselijke kring.
Charles en Maria Petit geven de cursus in huiselijke kring. Foto: PR

Informatieavond Alpha cursus

donderdag 13 september 2018 18:00

God is Bovennatuurlijk….…maar Hij is niet heel ver weg.

Integendeel: Hij zoekt contact met mensen. Hij wil zichzelf bekendmaken aan iedereen die geïnteresseerd is. En het mooie is dat iedereen het geheim van God op zijn of haar eigen manier zal ontdekken. God openbaart Zijn geheimen op verschillende manieren.

God is een gevende God. Hij gaf Zijn eigen Zoon Jezus Christus om ons op te vangen, te bemoedigen en ons te helpen onze "oude ik" kwijt te raken. Speciaal die "ik" die je vaak in de weg staat. De "ik" van frustratie, van onbestemde gevoelens van schuld, eenzaamheid of boosheid. "Jezus" betekent "Hij die redt" en eigenlijk wil iedereen wel gered worden van zijn (ook zelfgenoegzame) zondige "ik".

Hoe? Nou dat ontdekt iedereen dus op zijn eigen manier, met de goddelijke Coach die van Zichzelf zei: "Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven."

'Het is ontzettend leuk om te zien dat cursisten op de Alpha wonderlijke dingen meemaken, van zichzelf verbaasd staan en eigenlijk verrast zijn omdat ze dingen leren die gaan over inspirerende en actuele zaken. Dit alles maken wij ieder jaar weer opnieuw mee op de Alpha cursussen die we sinds februari 1998 geven', vertellen Charles en Maria Petit.

Elke cursus is anders, omdat er steeds andere cursisten zijn. Ook de cursusopzet is anders, omdat er begonnen wordt met samen eten. Dat schept al snel een band met elkaar en er wordt wat afgepraat en afgelachen. Iedereen krijgt er energie van.

Het echtpaar geeft zo al 20 jaar Alpha cursussen in huiselijke kring.'Natuurlijk doen we het niet alleen. We hebben een heel trouw team waarmee we samenwerken.'

Op 13 september a.s. wordt er gestart met een informatie avond. U/je bent van harte welkom! 

Meer informatie? Kijk op www.pgdeschuilplaats.nl of stuur een mailtje naar: chmpetit@gmail.com.