Kick off Beter armoedebeleid voor vrouwen

dinsdag 17 oktober 2017 0:00

Armoede is een lastig onderwerp. Wanneer kun je bijvoorbeeld stellen dat iemand ´arm´ is? Armoede heeft namelijk lang niet altijd met geld te maken. Toch komt armoede steeds vaker voor. Uit onderzoek komt naar voren dat het armoederisico voor vrouwen erg hoog is, met name als zij minderjarige kinderen hebben, hoofd zijn van een eenoudergezin en een migranten- of vluchtelingenachtergrond hebben. FNV Vrouw start daarom het project 'Beter armoedebeleid voor vrouwen'. Het doel project is om het armoedebeleid op lokaal en landelijk niveau te beïnvloeden en armoede onder vrouwen en hun kinderen tegen te gaan.

Ook in Nissewaard gaat dit project van start!

Ben jij vrouw, leef jij (langdurig) van een laag inkomen en wil je helpen het armoedebeleid te beïnvloeden? Meld je dan nu aan als ervaringsdeskundige. Je maakt dan deel uit van een team ervaringsdeskundigen die met elkaar knelpunten inventariseren en oplossingen ontwikkelen en het actieplan 'Beter armoedebeleid voor vrouwen' samenstellen. Met ondersteuning van een plaatselijke voorvrouw organiseer je acties en ga je op pad om jouw actieplan onder de aandacht te brengen op lokaal en landelijk niveau. Je bouwt een landelijk netwerk op en neemt deel aan een training waarin je meer leert over wet en beleid, het beïnvloeden daarvan en hoe je je netwerk hiervoor kunt inzetten.

Op dinsdag 17 oktober gaat het project in Nissewaard van start met een echte Kick-Off bijeenkomst!

Heb je interesse om vrijwillig deel te nemen aan het project of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de voorvrouw in jouw gemeente. Voor Nissewaard is dit Thérèse van Wassenaar. Stuur haar een mail op tesswassenaar@gmail.com of bel naar 06-41124605.