Puzzeltocht

De zomer is de tijd om er op uit te trekken met de fiets of scootmobiel. De puzzeltocht op woensdag 22 augustus start vanuit de Marckenburgh. Er is een mooie route uitgezet met natuurlijk allemaal vragen over Spijkenisse en zaken die jullie onderweg tegen komen. Lekker uitrusten op een bankje in de zon hoort er ook bij dus is er rekening gehouden met plekjes waar even gestopt kan worden om iets te drinken of een ijsje te eten.Starten tussen 13.30 – 14.00 uur. Kosten: € 1,50, opgeven kan via (0181) 695255 of stuur een mailtje naar activiteiten@swospijkenisse.nl

Vrijdag ZomerAvond op de fluisterboot

In augustus vaart fluisterboot de IJsvogel ook op vrijdagavond. Heerlijk om zo de (werk)week af te sluiten en het weekend in te luiden.

De vogeltjes fluiten er lustig op los en de zon zakt langzaam weg achter de horizon. Ervaar en beleef de rust en stilte van de stad. U vaart vanuit het oude centrum van Spijkenisse naar wijngaard De Vier Ambachten. Daar maakt u een korte stop en krijgt u een drankje aangeboden.

Fluisterboot de IJsvogel vertrekt om 19.00 uur vanaf het gemaal De Leeuw van Putten aan Noordeinde 93 in Spijkenisse. De kosten (inclusief drankje) bedragen € 7,50 per persoon. Kinderen tot 16 jaar € 5,00 en RotterdamPas € 2,50. Kaarten zijn te koop via www.fluisterbootspijkenisse.nl

Lego Ninjago Film (6+)

De jonge Lloyd, alias de Groene ninja, komt in dit grote Ninjago filmavontuur in actie in de strijd om New Ninjago City. Onder aanvoering van de wijze en geestige Sensei Wu moeten Lloyd en zijn vrienden Lord Garmadon verslaan. Deze kwaadaardige krijgsheer is niet alleen de meest verschrikkelijke man ooit, maar ook nog eens Loyds vader. Tijdens een episch gevecht worden de dappere maar ongedisciplineerde ninja's gedwongen hun ego's opzij te zetten en hun krachten te bundelen. De film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder. Kinderen jonger dan 6 jaar zijn welkom als een ouder hen begeleidt. Mis deze voorstelling op woensdag 15 augustus om 15.00 uur in Bibliotheek de Boekenberg niet. Entreekaarten à € 3,00 zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl

Internetcafé

In het internetcafé kunt u in de zomermaanden op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur terecht met al uw vragen over uw laptop of tablet. Wit u een middagje komen oefenen met internet of heeft u vragen over het veilig gebruiken van internet. Ook hiervoor kunt u hier terecht.

De ervaren SWO-vrijwilligers staan voor u klaar met raad en daad en kunnen u (bijna) altijd weer op weg helpen. Zelfs met vragen over internet bankieren, kunt u bij hen terecht. Het internetcafé in Ontmoetingsruimte Mei is gratis voor SWO-leden. Anders betaalt u € 2,00.

Zomerworkshop schilderen

De zomer ten volle beleven? Dat kan! Vrijdagmiddag 10 augustus geeft Bram van Baalen een zomerworkshop schilderen. Het onderwerp is de schitterende bloem van de echinacea, ook wel zonnehoed genoemd. De zomerworkshop is in Studio&Galerie Bram van Baalen Schilderijen, Voorstraat 61A in Spijkenisse. Je laat je inspireren door diverse opstellingen met bloemen van de zonnehoed. De workshop begint om 14.00 uur en kost 25 euro, alle materiaal inbegrepen. Aan het eind van de middag ga je met een zomers schilderij naar huis! Heb je interesse en wil je je opgeven? Bel Bram (06-21422743) of mail: bramada120@upcmail.nl.

Repair Café Spijkenisse

Donderdagmiddag 9 augustus is het Repair Café Spijkenisse geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur voor het gratis repareren van huishoudelijke apparaten, ook kunt u langs komen indien uw fiets kapot is of de verlichting het niet doet. U vindt het Repair Café Spijkenisse in het Wijkcentrum "De Hoek" aan de Zwanenhoek 86 A in Spijkenisse.

De reparaties worden gratis uitgevoerd, alleen de gebruikte materialen moet u betalen. Is de reparatie naar uw zin uitgevoerd, dan graag een donatie in het spaarvarken.

Kijk voor meer activiteiten op www.grootnissewaard.nl