Alice neemt wat hulpmiddelen mee om op te ruimen.
Alice neemt wat hulpmiddelen mee om op te ruimen. Foto:

Mooi georganiseerd helpt je bij het opruimen

Zuidland - Een opgeruimd huis is voor de één een vanzelfsprekendheid, de ander heeft er moeite mee. Kom je er echt niet uit en heb je hulp nodig, dan kun je Alice van Eck inschakelen. Met haar bedrijf Mooi georganiseerd helpt ze je op te ruimen en rust in je leven te brengen.

Op Voorne-Putten is Alice de enige die deze ondersteuning aanbiedt.

'Ik ben er voor iedereen', zegt Alice. 'Of je nu alleen bent, een gezin of een bedrijf hebt, ik weet altijd wel een manier om je te helpen.' Alice geeft tips en vormt de spreekwoordelijke stok achter de deur. 'Voor veel mensen is het een kwestie van geen tijd hebben. Als je mij inhuurt, moet je tijd maken.' Ze helpt de klant met opruimen, er bij gaan zitten en kijken dat kan ze niet, maar de beslissing of iets blijft of niet, ligt altijd bij de klant.

Alice begint met een intakegesprek, waarin samen met de klant gekeken wordt waar hij tegen aan loopt en wat het einddoel is. 'Je moet het eigenlijk als een film in je hoofd kunnen afspelen. Nu is het zo en zo wil ik het hebben.' Vervolgens begint het opruimen. Alice heeft standaard drie kratten en een vuilniszak bij zich. De eerste krat is voor de spullen die terug op de plek moeten, de tweede krat wordt gevuld met spullen die op een andere plek opgeruimd moeten worden. In krat drie komen de spullen voor de kringloop en die neemt Alice mee, net als de vuilniszak. 'Op die manier voorkom je dat je als ik weg ben toch weer spullen eruit haalt. Je moet dus tijdens het opruimen goed nadenken over wat je met de spullen in een bepaalde ruimte wilt doen.' Je werkt ook op één plek, d.w.z. spullen die naar een andere kamer moeten zet je daar neer maar je gaat terug naar de kamer die je aan het opruimen was. Het is best aanpoten; Alice trekt er per keer drie uur voor uit. 'Langer hou je het niet vol om geconcentreerd bezig te zijn.'

Je kunt de hulp van Alice ook inroepen als een huis leeg gehaald moet worden. 'Kort geleden is een oom van mij overleden', vertelt Alice. 'Hij was een echte verzamelaar, had bijvoorbeeld 250 bolvaasjes staan. Hier hebben we op dezelfde manier gekeken naar wat er moest gebeuren met de spullen. Sommige zaken zijn binnen de familie gebleven, andere dingen zoals 80 bananendozen met boeken zijn verkocht. Ook hebben we veel spullen verkocht tijdens een boerenboeldag.' Door dit overlijden, weet Alice welke problemen je tegen kunt komen, maar ook waar antiquairs en kringloopzaken te vinden zijn.

Opruimen hoeft overigens niet moeilijk te zijn. 'Het begint bij kleine dingen. Gebruik je iets, zet het dan direct terug als je het niet meer nodig hebt en maak een to do lijstje met dingen die je wilt doen. Plan daar ook tijd voor in en je zult zien dat je rust in je hoofd krijgt.'

Kijk voor meer informatie op www.mooi-georganiseerd.nl of bel Alice op 06-12728718.