Veel belangstelling bij gevarieerde onderwerpen. Foto: René Bakker
Veel belangstelling bij gevarieerde onderwerpen. Foto: René Bakker Foto: René Bakker

Veel belangstelling voor eerste 55+ beurs

Spijkenisse – Zaterdag 18 februari werd voor de eerste keer een 55+ beurs gehouden in de Boekenberg. Burgemeester Mirjam Salet opende deze beurs in aanwezigheid van heel veel belangstellenden.

'Het is een fantastisch experiment en gezien de grote belangstelling iets dat klaarblijkelijk in een behoefte voorziet. De ouderen in de samenleving moeten ten slotte ook een plezierig leven hebben. Daarom is het van belang dat er meer bewustwording wordt gestimuleerd onder deze doelgroep ten aanzien van snelle ontwikkelingen in de maatschappij maar ook ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, zodat het plezierig blijft', aldus de burgemeester in haar openingswoord.

De afdeling Preventie en vroegsignalering armoede en schulden van de gemeente Nissewaard organiseerde deze beurs in nauwe samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen (SWO).
Voor de deelnemers aan de beurs waren verschillende afwisselende workshops georganiseerd waar een breed scala aan onderwerpen de revue passeerden, zoals 'Op vakantie naar Parijs met een AOW?' of 'Teveel vermogen en wat nu?' of 'Klik & tik; hoe digitaal ben ik?' of 'Babbeltrucs en veiligheid'. 'Onderzoek heeft uitgewezen dat gebleken is dat er grote behoefte bestaat bij 'ouderen' ten aanzien van de gepresenteerde onderwerpen', aldus Gina Zwanenburg namens de organisatie.