Spijkenisse pakt de punten bij Zwaluwen Vlaardingen

Sport 207 keer gelezen

Vlaardingen – Spijkenisse heeft het zevende duel in de hoofdklasse ook met winst kunnen afsluiten. Zaterdag won de ploeg van trainer Peter Wubben met 1-3 (0-2) bij Zwaluwen Vlaardingen, dat op de achtste plaats staat.

De zege betekent dat Spijkenisse nog altijd op de eerste plaats staat in de hoofdklasse met een punt voorsprong op Volendam en 's-Gravenzande, die dit weekend ook geen punten morsten.

Op koers
Spijkenisse is op koers en in het duel met de ploeg uit Vlaardingen was het kort voor rust Kees Pier Tol die voor de eerste treffer zorgde. Niet veel later was het Leon Krznaric van Zwaluwen die de tweede uit de goal sloeg en met rood mocht inrukken. Daarom mocht Peter de Lange vanaf de strafschopstip aanleggen. Hij verzuimde niet en Spijkenisse rustte met 0-2. Na rust was het toch wat minder van twee kanten. Negen minuten voor het einde was het Sten Wever die iets terugdeed namens de gasten. Vijf minuten voor het einde van het duel was het de tweede treffer van Kees Pier Tol die voor de eindstand van 1-3 wist te zorgen. Komende zaterdag is de topper met 's-Gravenzande.