Afbeelding
Foto: S. Jakhari

Ansh Jakhari uit Spijkenisse Nederlands kampioen jeugdschaak

Sport 854 keer gelezen

Een topprestatie voor Ansh Jakhari uit Spijkenisse. Hij is zaterdag in Meppel Nederlands kampioen schaken geworden in de leeftijdscategorie tot en met 8 jaar. Op de Chessity Nationale Pupillendag, zoals het NK heet, wist Ansh al zijn concurrenten het nakijken te geven.

Ansh leerde schaken van Peter Maes, die samen met Jop Delamarre ook zijn trainer is. Hij is lid van SV Spijkenisse. De grote beker die Ansh met zijn overwinning in de wacht sleept, gaat maandag ongetwijfeld mee naar de obs Annie M.G. Schmidt, waar Ansh in groep 5 zit.

Voor de school zit er overigens nog een leuk vervolg in: met zijn deelname aan het NK heeft Ansh een workshop schaken voor zijn school verdiend. Die wordt verzorgd door Chessity, een digitale lesmethode waarmee scholen heel makkelijk schaakles kunnen aanbieden.

Aan de Chessity Nationale Pupillendag deden 120 kinderen uit heel Nederland mee. Ze moesten zich kwalificeren voor dit toernooi via regionale kampioenschappen, waardoor de allerbeste jonge schakers van Nederland achter de borden zaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant