Afbeelding
Foto: stock

Nissewaard Lokaal wil storingsnummer Reinis

Politiek 371 keer gelezen

Door de overgang naar de nieuwe manier van inzamelen, worden ook nieuwe problemen zichtbaar. Zo blijken meerdere inwoners te klagen dat de ondergrondse container, waar mensen vanaf nu hun restafval moeten brengen, niet werkt. Het melden van een storing blijkt echter lastig. Op de container zelf staat geen storingsnummer en ook op de site van Reinis staat geen telefoonnummer om storingen te melden. Reinis zelf is telefonisch alleen doordeweeks bereikbaar van 7.30 tot 16 uur. 'En dat is soms knap lastig',  concludeert Nissewaard Lokaal.

Nu steeds meer ondergrondse containers met een elektronisch slot worden afgesloten is het van belang dat deze containers ook bereikbaar zijn, vindt Nissewaard Lokaal. 'Het kan toch niet zo zijn dat de container vrijdagavond in storing gaat en mensen daardoor tot maandagochtend hun vuil niet kunnen wegbrengen', stelt Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. 'Bovendien zie je nu al dat mensen hun vuil dan vooral naast de container plaatsen. Ongewenst en niet goed voor de leefbaarheid in de buurt.'

Nissewaard Lokaal wil in de aankomende commissie Leefomgeving pleiten voor een storingsnummer bij problemen met ondergrondse containers. Eén nummer die 24 uur per dag bereikbaar is, zodat storingen aan ondergrondse containers altijd gemeld kunnen worden en snel worden opgelost. De partij zal wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) vragen dit mogelijk te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant