Afbeelding
Foto: Politie

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Politie 613 keer gelezen

Spijkenisse - Agenten hielden in de nacht van 11 oktober op heterdaad een 31-jarige inbreker aan. Met deze aanhouding hoopt de politie een einde te hebben gebracht aan een reeks van inbraken en insluipingen in woningen in de wijk Hoogwerf in Spijkenisse.

Surveilleerden agenten kregen rond 03.15 uur een melding van een inbraak in Spijkenisse. Meerdere politieauto's, die al extra in de omgeving aanwezig waren om extra toezicht te houden, gingen naar de Tulpstraat. In de directe omgeving werd de 31-jarige man aangehouden. Tijdens zijn fouillering bleek hij een berg kleingeld, horloges, PlayStation spellen en twee gevulde spaarvarkens bij zich te hebben. Deze spullen konden worden gelinkt aan eerdere inbraken in Spijkenisse die op dezelfde manier hadden plaatsgevonden als de inbraak van de melding.  Met de aanhouding gaat de politie er vanuit in ieder geval vier inbraken te hebben opgelost.

Onderzoek
Al geruimere tijd nam het aantal woninginbraken en insluipingen in de wijk Hoogwerf toe. Door agenten werd op allerlei manier geprobeerd om de inbreker(s) te pakken. Zowel in uniform als in burger werd gesurveilleerd. Camerabeelden werden opgevraagd uit de directe omgeving waar een inbraak had plaatsgevonden, maar dit alles leidde helaas niet tot de dief. Uiteindelijk kon de man vorige week zondag op heterdaad worden aangehouden en is hij in bewaring gesteld.

Aangifte
Als u slachtoffer bent geworden van een inbraak of ander misdrijf, doet u dan aangifte!. Met een goede aangifte en een lijst van goederen helpt u het politieonderzoek. Zo ook nu, door de aangiftes was de politie in staat om meerdere inbraken bij deze verdachte te brengen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant