Afbeelding
Foto: pixabay.com

In gesprek met ondernemers over ondermijning

Gemeente 337 keer gelezen

Spijkenisse - De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De boerenschuur of het kassencomplex dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een paar voorbeelden van mogelijke georganiseerde criminaliteit die ook in onze omgeving kunnen voorkomen.

De gemeente Nissewaard organiseert samen met de politie, het RIEC, het CCV en het Huis van Morgen een informatieavond voor ondernemers om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. De bijeenkomst vindt dinsdag 6 november plaats in het stadhuis; burgemeester Veldhuijzen opent de avond om 18.15 uur.

Steeds meer proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, het buitengebied en ondernemers hen biedt. Criminelen hebben ondernemers nodig om aan spullen te komen. Vaak gebeurt dit onbewust. Tijdens deze bijeenkomst wordt het 'onzichtbare' zichtbaar gemaakt, om zo samen georganiseerde criminaliteit tegen te gaan. Edward van der Torre, politieonderzoeker, criminoloog en lector Gebiedsgebonden Politie aan de Politieacademie, leidt de avond in. Daarna volgen tafelgesprekken en worden bevindingen met elkaar gedeeld. Ondernemers kunnen zich tot 1 november aanmelden via het Huis van Morgen www.huisvanmorgen.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant