Zuidland lwam in een lastig duel tegen laagvlieger Rhoon zaterdag niet verder dan 1-1. Foto: Peter de Jong

Zuidland achteraf blij met punt tegen hekkensluiter

Sport 455 keer gelezen

Zuidland – Zuidland doet het uitstekend in de tweede klasse D. De ploeg staat met nog een wedstrijd tegoed acht punten achter op de koplopers BVCB en Hellevoetsluis. Zaterdag kwam Rhoon, dat laatste staat op bezoek op Groot Nibbeland, maar de ploeg had het lastig.

Het werd 1-1 (0-0) in het duel. Na de thee zag men eerst hoe de gasten vanaf elf meter op voorsprong kwamen via Sebastiaan Kool. Twintig minuten voor het einde was daar de verdiende gelijkmaker van Robin van Buuren.

Rode kaart
'Ik moet zeggen dat ze het ons heel erg lastig hebben gemaakt. Ze speelden heel erg verdedigend. Ze speelden veel op hun eigen helft en zetten ons vervolgens vast. Zo probeerden ze steeds hun spits te bereiken. Kort na rust was het hands van Robert Michilsen en die kreeg ook nog eens direct rood. Dan speel je vervolgens met een man minder en weten we toch nog te scoren. Daarna hebben we een extra middenvelder gebruikt en toen ging het wel beter en hadden we ook nog kansen om te winnen, maar met dit punt ben ik ook blij', zei trainer Aad Andriessen na afloop.