De waterpoloërs van De Kempvis kunnen aanstaande zaterdag bij WZK in Wassenaar de kampioensvlag op top hijsen.
De waterpoloërs van De Kempvis kunnen aanstaande zaterdag bij WZK in Wassenaar de kampioensvlag op top hijsen. Foto: Peter de Jong

De Kempvis kan zich opmaken voor de titels

Sport 901 keer gelezen

Spijkenisse- Waterpoloënd Spijkenisse kan zich het komende weekend opmaken voor een groots kampioensfeest bij zowel de vrouwen als de mannen. De waterpolosters van De Kempvis zegevierden met 8-2 (1-0,3-0, 2-2, 2-0) over degradant d'Elft en de waterpoloërs van De Kempvis declasseerden subtopper d'Elft met de cijfers 20-9 (7-2, 4-1, 7-4, 2-2).

Dan Rolandus

'Dit was een dikke revanche op een belabberde heenwedstrijd', herinnerde de glundere coach Peter Verschoor zich aan de blamerende 7-5 nederlaag in Delft. 'ZPB kwam eerder in de avond in actie tegen Katwijk, maar ik vond dat de meiden zich volledig op deze wedstrijd moesten focussen. Je voelde vooraf de spanning. We zijn er na een nerveus eerste kwart in het tweede deel vol op gegaan. Toch was er in het derde kwart even een inzinking, maar in de laatste periode hebben we vol gas gegeven en zijn we nooit meer in gevaar geweest.' De vrouwen van De Kempvis hebben met nog één wedstrijd te gaan een marge van slechts twee punten op naaste achtervolger ZPB H&L Productions 3. De Spijkenisser vrouwen spelen aanstaande zaterdag in De Does in Leiderdorp wellicht de laatste wedstrijd in de eerste klasse A tegen het reeds gedegradeerde Aquadraat. 'Aquadraat is gedegradeerd, maar desondanks is het een speciale wedstrijd. Eerder in het seizoen verloren we twee wedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen (d'Elft en ZVVS 2, DR), maar hadden het geluk dat ZPB ook hun wedstrijden verloor. Dit mag ons in het zicht van de haven nu niet meer overkomen. Ik kan er zelf niet bij zijn omdat ik met de mannen ook een kampioenswedstrijd moet spelen. Kampioen worden met beide teams zou een geweldige afsluiting zijn', aldus Peter Verschoor. 

Mannen
De waterpoloërs van De Kempvis hadden tegen subtopper d'Elft op meer tegenstand gerekend, maar de overmacht waarmee de Spijkenissers hun tegenstander tegemoet traden, verraadde een suprematie van een ware kampioen. 'Ik ben hier gekomen om met het team kampioen te worden en dat gaat aanstaande zaterdag in Wassenaar lukken', straalde ook Richard Oosthoek het zelfvertrouwen uit over zijn team. 'D'Elft was vroeger altijd een angstgegner, wonnen of we verloren nipt, maar we hebben hen vanaf het eerste kwart bij de strot gegrepen', wees de coach van De Kempvis op de 7-2 voorsprong in het begin van de wedstrijd. 'We hebben tegen d'Elft uitgestraald kampioen te willen worden. Ik heb in de winter al besloten om weg te gaan bij de club omdat de samenwerking niet echt optimaal was. Maar uiteindelijk begon het steeds beter te lopen. Maar ik blijf bij mijn beslissing. Zeker en vast staat dat deze ploeg kan slagen in de tweede klasse van de Bond. NieMo/Van Vliet heeft verloren en dat met één ex-international en twee aangetrokken topschutters uit de tweede klasse in de gelederen. We hebben aan één punt genoeg. Wij hebben een geweldige keeper (Leon-Paul Quartel, DR), die veel vertrouwen geeft aan zijn verdediging en in Onno Kuller een schutter, die de ballen uit alle standen in het doel schiet. Een collectief team dat zaterdag tegen WZK het seizoen als een ware kampioen zal afsluiten', weet Richard Oosthoek zeker.

De Kempvis (vrouwen): Amanda Lubbe; Annelot Klaassen, Yvette Kleinherenbrink,, Ilse Kuller (2 keer), Merel Corpeleijn (1 keer), Patricia van Nierop, Jessica van Heijningen (2 keer), Femke de Haan (1 keer), Melissa Huurman (2 keer), Sophie Kleinherenbrink, Britt van IJperen.
De Kempvis (mannen): Leon-Paul Quartel; Djurre Haitsma, Peter Verschoor (3 keer), Remco van der Werf (3 keer), Sidney Davids (1 keer), Tom van Nieuwamerongen (2 keer), Kerem Tunca (2 keer), Onno Kuller (5 keer), Joost Dusseljee, Joost van Nieuwamerongen (1 keer), Bas Havelaar (1 keer), Chris den Haan (1 keer), Max van Drongelen (1 keer).

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant