In Sterrenkwartier zullen 16 flats worden gesloopt.
In Sterrenkwartier zullen 16 flats worden gesloopt. Foto: René Bakker

Petitie voor meer sociale huurwoningen Sterrenkwartier

Actueel 482 keer gelezen

Spijkenisse - Woningcorporatie Maasdelta maakte onlangs bekend 16 flats met 688 sociale huurwoningen (huurprijs tot € 592,00) vanaf eind dit jaar te gaan slopen. De woningen zijn versleten. De sloop zal in vier fases gebeuren.

Daarvoor in de plaats zullen 400 tot 425 woningen worden teruggebouwd, waarvan 210 in de sociale huursector. Maasdelta stelt dat er teveel sociale huurwoningen in het laagste segment in Spijkenisse zijn en wil er daarom minder van terugbouwen.

Volgens bewoonster Marijke Veerman betekent dat een verlies van zo'n 470 goedkope woningen waardoor straks na nieuwbouw veel van de huidige bewoners niet kunnen terugkeren in de wijk. Ze vreest bovendien dat er lange wachtlijsten zullen ontstaan voor toekomstige huurhuizen in het laagste segment, omdat de bewoners uit de flats die gesloopt gaan worden voorrang krijgen. Daarom is Veerman onlangs een online petitie gestart waarin ze ervoor pleit dat veel meer sociale huurwoningen zullen worden teruggebouwd, dat er een terugkeer optie komt en 100% garantie dat men binnen Spijkenisse geherhuisvest wordt. Zij roept alle belanghebbenden op petitie24.nl te tekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant