Al 65 jaar gelukkig getrouwd.
Al 65 jaar gelukkig getrouwd. Foto: Henk van Merriënboer

Ruim een uur wachten loonde

Actueel 227 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen zondag 16 juli was het precies 65 jaar geleden dat mevrouw en meneer Remkes-Waasdorp in Rotterdam in het huwelijk traden. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment kwam burgemeester Mirjam Salet vandaag bij het briljanten bruidspaar op bezoek.

Zoals dat in de wederopbouw jaren na de oorlog gebruikelijk was, gingen veel jongens en meisjes op dansles. Dat gebeurde ook bij dit paar. In gesprek met hen werd het al snel duidelijk dat ze nog helder van geest zijn. Ze wisten zich precies te herinneren hoe de eerste kennismaking tot stand kwam. 'Het was in het najaar van 1947 op een zaterdagavond. In de Sint Josephkerk aan de West Kruiskade in Rotterdam was, zoals gebruikelijk in die tijd, een dansavond. Na de dansavond heb ik meer dan een uur buiten staan wachten op haar. Zij hielp mee met opruimen. Eindelijk was ze daar. Ik heb haar vervolgens naar huis gebracht en dat was het begin', weet meneer Remkes zich nog te herinneren. Bij het vertellen van dit verhaal moeten beide echtelieden nog steeds hartelijk lachen. 'Natuurlijk had ik hem gezien. Hij heeft zelfs met me gedanst, hoewel hij dat niet echt kon. Hij was daartoe aangezet door zijn neef Thijs', vult mevrouw Remkes aan.

Samenwonen mocht niet
Wat volgde was vijf jaar verkering. Na anderhalf jaar verloofde het stel. 'We hebben het heel netjes gedaan. Samenwonen was er in die tijd niet bij', legt mevrouw Remkes uit, terwijl ze een vermanend vingertje opsteekt. Meer over dit briljanten paar leest u volgende week in de papieren uitgave van Groot Nissewaard.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant