Burgemeester Salet reikte de vierde Nissewaardpenning uit aan Miep de Bruijn.
Burgemeester Salet reikte de vierde Nissewaardpenning uit aan Miep de Bruijn. Foto: Aad van den Voorn

Nissewaardpenning voor Miep de Bruijn

Algemeen 461 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag ontving mevrouw Miep de Bruijn in het stadhuis de Nissewaardpenning. Deze nieuwe onderscheiding van de gemeente Nissewaard is bedoeld voor inwoners die zich op een bijzondere manier voor de gemeente Nissewaard en haar inwoners verdienstelijk hebben gemaakt.

Mevrouw De Bruijn werd met dochter en kleindochter voor iets heel anders op het stadhuis uitgenodigd. Daar werd ze door burgemeester Salet, wethouder Van der Schaaf en familie en vrienden volkomen verrast met de uitreiking van de penning.

De Bruijn is al vele jaren vrijwilliger bij diverse instellingen. Van 1962 tot 1965 was ze jeugdbegeleider in het Wijkhuis in het Oude Noorden in Rotterdam. Inmiddels naar Spijkenisse verhuisd was zij van 1983 tot 1990 penningmeester van tafeltennisvereniging De Repelaer en van 1996 tot 1999 secretaris bij VV Hekelingen. Sinds 2006 helpt Miep de Bruijn via het FNV bewoners in Spijkenisse en Rotterdam met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte.

In 2007 is zij begonnen als formulierenbrigadier bij Stichting Maatschappelijk Opbouwwerk Spijkenisse (STIMOS). Ze heeft veel Spijkenissers geholpen met o.a. het aanvragen van belastingtoeslagen, het maken van belastingafspraken en het schrijven van bezwaarschriften. In 2008 werd ze bestuurslid van STIMOS en van 2013 tot 2016 voorzitter van deze stichting. In laatst genoemde periode heeft ze STIMOS uitgebouwd tot een vrijwilligersorganisatie waar nu zowel inwoners van Nissewaard als Brielle terecht kunnen met ondersteuningsvragen. Sinds 2008 is mevrouw De Bruijn ook lid van de Cliëntenraad Sowawe Spijkenisse, waarvan ze momenteel vicevoorzitter is.

Het is de vierde keer dat de Nissewaardpenning wordt uitgereikt. Eerder ontvingen Vincent Bakker, Aad van der Bom en Nicoline Lancee de eind 2016 geïntroduceerde penning. Om voor deze bijzondere blijk van waardering in aanmerking te komen moeten aan bepaalde criteria worden voldaan, maar anders dan bijvoorbeeld de Jan Campertpenning of een Koninklijke onderscheiding is deze onderscheiding aan minder regels gebonden. Ook anders dan bij de Jan Campertpenning waar de gemeenteraad beslist, wordt de Nissewaardpenning toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Iedereen kan iemand voor deze onderscheiding voordragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant