Afbeelding
Foto: René Bakker

CBS De Bron leerling Daisy Vis wint Droppie Water Quiz

Algemeen 755 keer gelezen

Spijkenisse – Een hele leuke dag vandaag voor groep zes van CBS De Bron. De klas ging vanmorgen met de bus naar Het Watermuseum in Arnhem. De negenjarige Daisy Vis uit had het uitstapje voor haar klas gewonnen, door de vragen van de landelijk Droppie Water Quiz als beste te beantwoorden.

Heemraad Leo van Gelder van waterschap Hollandse Delta kwam vanmorgen naar De Bron om aan de winnares de bij de prijs behorende oorkonde en het boekje 'Droppie Water' te overhandigen.

Spijkenisse vier meter onder water
Vooraf was tijdens de lessen in de klas aandacht besteed aan het waterbeheer. De 16 leerlingen van de groep wisten dan ook alle antwoorden die de heemraad  hierover stelde te beantwoorden. Van Gelder vertelde over het belang van dijken in Nederland. 'Als er geen dijken zouden zijn, zou Spijkenisse vier meter onder water staan en zou Amersfoort aan zee liggen. Het waterschap zorgt er onder andere voor dat de dijken sterk en voldoende hoog zijn', aldus de heemraad.

Jeugdwebsite
Daisy nam deel aan de waterquiz voor basisscholieren op de gezamenlijke jeugdwebsite van de waterschappen: www.droppiewater.nl. Zij scoorde met de quiz het afgelopen halfjaar in Nederland het hoogste aantal punten. Twee keer per jaar wordt de Droppie Water prijs uitgereikt. Op de website legt het figuurtje Droppie Water uit wat de Nederlandse waterschappen allemaal voor werk doen en staan allerlei spelletjes voor kinderen. Het was al voor de vijfde keer dat een scholier uit het gebied van waterschap Hollandse Delta de quiz won.

Hollandse Delta
Hollandse Delta beslaat het eiland van Dordrecht, Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, IJsselmonde en Voorne-Putten. Naast waterbeheer is zorg voor veilige dijken en wegen ook een taak van het waterschap. Medewerkers van het waterschap geven voorlichtingslessen op scholen en rondleidingen. Hollandse Delta heeft ook een jeugdbestuur; meer informatie is te vinden op www.wshd.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant