Veel plezier bij de Okido warming up.
Veel plezier bij de Okido warming up. Foto: René Bakker

Spetteren, spatten en spelen tijdens Koningsspelen

Actueel 573 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen was wethouder Martijn Hamerslag in het Rivièrabad aanwezig bij de opening van de Koningspelen. In het water lagen zo'n 300 kinderen te trappelen om te beginnen aan een dag vol sportieve en leuke spelletjes.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Zwembad
Rivièrabad exploitant Optisport had de basisscholen in Spijkenisse uitgenodigd om aan het landelijke jaarlijkse sportevenement deel te nemen. Deze keer waren leerlingen van de Vogelenzang, de Vuurvogel, Marimba en Annie M.G. Schmidt te gast. Begonnen werd met een gezamenlijke warming up. Vooraf konden scholen het liedje, muziek en dansje Okido hiervoor downloaden en instuderen. Het werd een dolle boel, waarbij ook de wethouder een poging waagde om mee te dansen. Na de warming up werden scholieren verdeeld in groepen. In  het wedstrijdbal werden vervolgens allerlei spelletjes zoals de mattenrace, een balspel en woordenspel gespeeld. In het recreatie bad werd vrij gezwommen en gespeeld. Het programma duurt tot 13.00 uur daarna kunnen de scholieren in het zwembad blijven tot uiterlijk 17.00 uur. Vanaf vanmiddag hebben leerlingen van de basisscholen twee weken vakantie.  

Sportief en gezond bezig
De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Dit vindt plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten. De Koningssportdag wil duidelijk maken dat elk kind elke dag minimaal één uur actief moet bewegen om gezond te blijven.

Ook andere scholen in Nissewaard
Naast de deelnemende scholen in het zwembad, organiseerden vandaag in Nissewaard ook OBS de Toermalijn, CBS de Bron, BS de Vlasblom en PCBS de Hoeksteen Koningsspelen voor hun leerlingen. Zij gaven een eigen invulling aan deze sportieve dag. Wethouders Jan-Willem Mijnans en Kees Dijkman namen een kijkje bij de opening op de diverse locaties. Vandaag nemen naar schatting meer dan een miljoen kinderen deel aan de spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant