Afbeelding
Foto: René Bakker

Wethouder opent Jubileumeditie Kunstroute Nissewaard

Actueel 127 keer gelezen

Spijkenisse – Vanavond opende wethouder Martijn Hamerslag met het aansnijden van een 'kunstige' taart in de pop-up gallery in De Kopspijker, de Kunstroute Nissewaard. Dit culturele evenement voor jong en oud vindt dit weekend, 8 en 9 april, voor het tiende achtereenvolgende jaar plaats. Tientallen deelnemende kunstenaars waren bij de feestelijke opening aanwezig.

Op 37 locaties kan het werk van 53 individuele kunstenaars en een aantal groepen worden bewonderd. Zij zetten aanstaande zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van hun atelier, werkplaats of huiskamer open, om u te laten kennismaken met hun werk.

Breed scala kunst
De Kunstroute biedt een breed scala aan kunstuitingen, zoals onder andere schilderkunst, beeldhouwen, fotografie en kunstnijverheid. Aan de Kunstroute nemen zowel professioneel opgeleide kunstenaars als autodidacten deel. Zeven exposerende kunstenaars doen dit jaar al voor de tiende keer mee aan het evenement. Zij werden door voorzitter Reggy Barra van de stichting Kunstroute tijdens de opening extra in het zonnetje gezet.

Ook in Simonshaven en Oudenhoorn
Ook dit jaar kunnen naast locaties in Spijkenisse ook deelnemende kunstenaars in de de kernen worden bezocht. Dit jaar zijn dat Oudenhoorn en Simonshaven. Bovendien wordt gedurende de maand april werk van deelnemers geëxposeerd in winkels op de woonboulevard in Spijkenisse en in een aantal horecagelegenheden. Een lijst van deelnemende kunstenaars en beschrijving van hun werk, locaties, route en andere informatie vindt u in de Kunstroute brochure die op diverse plaatsen verkrijgbaar is. Deze informatie is ook te vinden op www.kunstroutenissewaard.nl.

Actie
Aan deze jubileumeditie is bovendien een leuke actie verbonden. Op elke bezochte locatie ontvangt u een zegel die op een spaarkaart kan worden geplakt. Tien bezochte locaties levert een volle spaarkaart op, die kan worden ingeleverd om mee te dingen naar allerlei leuke prijzen zoals een tegoedbon die kan worden besteed bij één van de deelnemende kunstenaars, een Museumkaart, theaterkaartjes en diverse cadeaubonnen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant