Geert Wilders nam alle tijd om de pers te woord te staan. Fotografie: René Bakker.
Geert Wilders nam alle tijd om de pers te woord te staan. Fotografie: René Bakker.

Mediacircus bij bezoek Wilders

Politiek 1.285 keer gelezen

Spijkenisse - Al diverse politici hebben Spijkenisse bezocht en altijd is de media aanwezig, maar zo overvloedig als vandaag is de pers nog nooit aanwezig geweest. Naast lokale en landelijke pers waren er ook ploegen uit o.a. België, Duitsland, Engeland, Finland, Italië en Japan. De reden? Geert Wilders is in Spijkenisse, zijn hometown, begonnen aan de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.  Een bezoek aan Spijkenisse is voor hem een gevoel alsof hij thuis komt, zo liet hij weten.

De kruising van de Zijlstraat met de Eerste Heulbrugstraat werd vanmorgen rond 10.00 uur hermetisch afgesloten met vrachtwagens en containers. Daarnaast werden op diverse plekken dranghekken geplaatst om de veiligheid van de PVV leider te kunnen garanderen. Bij aankomst in de Zijlstraat klonk er gejuich onder zijn aanhangers die niet alleen uit Spijkenisse kwamen, maar ook uit Stellendam, de Hoekse Waard, Rotterdam en Den Haag. Maar ook tegenstanders van Wilders lieten zich zien en horen. Zij hielden borden omhoog met Wilders = extremistische elite en laat je niet bang maken. Volgens een van de tegenstanders van Wilders hebben veel mensen de illusie dat hij opkomt voor het volk, maar 'hij stemt gewoon mee met de VVD. Hij is niet voor het verkleinen van het verschil tussen arm en rijk, doet niets aan de belastingontduiking door de multinationals. Hij maakt gebruik van de minderheden om aan de macht ter komen.'

'Nederland wordt weer van ons', stelt Wilders in zijn betoog voor de pers.'Het is een historische dag dat wij hier vandaag als PVV de campagne aftrappen in onze hometown. Het zijn historische verkiezingen omdat Nederland kan kiezen of we het land verder weg geven of terug gaan veroveren.' Mensen voelen zich volgens Wilders in de steek gelaten.

Omgeven door zijn eigen beveiligers en politie en achtervolgt door de pers heeft Wilders vervolgens een kort bezoek gebracht aan de markt, waar flyers uitgedeeld werden aan de weinige bezoekers die er liepen. Na bijna een uur stapte hij weer in zijn auto en verliet Spijkenisse. Ook de politiebusjes verdwenen uit het straatbeeld en het zaterdagse beeld van inwoners die inkopen doen op de markt kwam weer tevoorschijn. Veel marktbezoekers waren of extra vroeg gegaan of na de middag in de hoop de drukte te kunnen ontlopen. 

Op 15 maart zal blijken of in Spijkenisse net als bij de vorige verkiezingen de PVV weer veel stemmen heeft gekregen.Dat zou aanleiding kunnen zijn voor de oprichting van een lokale afdeling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant