Afbeelding

Wijk- en scholenteams strijden om de prijzen Kerst(sport)toernooi

Actueel 588 keer gelezen

Spijkenisse – Aan het begin van de middag reikte wethouder Hamerslag de prijzen uit van het tijdens de kerstvakantie gehouden Kerstzaalvoetbaltoernooi voor wijk- en scholenteams.

Al vele jaren wordt dit toernooi tijdens de kerst(school)vakantie georganiseerd, maar dit jaar werd voor het eerst een competitie korfbal en basketbal toegevoegd. De maar liefst 88 ingeschreven teams speelden in de afgelopen weken in drie verschillende sporthallen in Spijkenisse selectiewedstrijden.

Finalewedstrijden
Vanmorgen werden in sporthal Maaswijk de voetbalfinalewedstrijden voor wijkteams gespeeld en in sporthal Den Oert werd gestreden om de podiumplaatsen in het voetbal- basketbal- en korfbaltoernooi voor scholenteams. Basisscholen de Toermalijn en De Rank schreven bovendien in met een dansteam. Zij studeerden beiden een eigen dans in en voerden voorafgaande aan de prijsuitreiking ook nog een gezamenlijke dans uit die werd ingestudeerd onder leiding van dansschool Kimberly Pikeur.

Wijkteams
De zaalvoetbalcompetitie voor wijkteams werd ingedeeld in vier leeftijdscategorieën. In de leeftijd tot 9 jaar waren de eerste, tweede en derde prijs voor respectievelijk de Spikecity Boys, Manchester United en de Rank Boys, waarbij laatstgenoemden bovendien de sportiviteitsprijs wonnen. Bij de jongens tot 11 jaar waren de winnaars de Bad Boys, gevolgd door Hekelingen en The Dab-ers. Bad Boys wonnen de sportiviteitsprijs in deze categorie. De FC Derries wonnen bij de jongens tot 13 jaar, tweede plaats voor Friends4ever (plus de sportiviteitsprijs) gevolgd door de Spijkers die de derde prijs in de wacht sleepten. Bij de jongens tot 15 jaar waren de winnaars Spijkenisse 1, No Face but Beest en MJ Mossd (respectievelijk één, twee en drie); laatstgenoemden wonnen tevens in deze categorie de sportiviteitsprijs.

Scholenteams
Bij de scholencompetitie waren door sommigen al even tot de verbeelding sprekende teamnamen verzonnen. Bij de basketbalcompetitie waren de plaatsen één, twee en drie voor Vogelenzang Zuid, de Sappige Mannen (Veenvlinder) en Akkie Makkie (Vuurvogel); de Veenvlinder nam ook de sportiviteitsprijs mee naar huis. De winnende voetbalteams waren de Hoeksteen Boys (eerste), de Soccer Boys van de Paus Johannesschool (tweede) en de Klinker (derde). De sportiviteitsprijs was voor het laatstgenoemde schoolteam. Bij de korfbalgroepen was de eerste prijs voor de Bluestars (Rank), de Schutters (Bron) wonnen de tweede prijs en het Dreamteam van de Maasoever won de derde en sportiviteitsprijs.

Sportiviteitsprijs
De overall sportiviteitsprijs werd gewonnen door het voetbalteam van de Klinker. Naast een mooie beker verdiende dit team een sportpakket en een basketbalclinic voor alle leerlingen van de school. De voorrondes en finalewedstrijden van de basketbalcompetitie werden georganiseerd en gefloten door vrijwilligers van basketbal vereniging de Hurricanes; hetzelfde namen vrijwilligers van korfbalvereniging Olympia bij de korfbalcompetitie voor hun rekening. De organisatie rekent volgend jaar op nog meer deelnemende teams en hoopt dan het Kersttoernooi ook uit te kunnen breiden met een competitie voor dansteams. Wethouder Hamerslag noemde het toernooi een goede stimulans voor kinderen om meer te gaan bewegen en sprak de wens uit dat nog meer sportieve deelnemers aan het toernooi lid zullen worden van een sportvereniging.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant