Aanvoerster Kim Witteveen had als aanvoerster de beslissende pass richting Annika Wubben. Fotografie: Theo van Kralingen
Aanvoerster Kim Witteveen had als aanvoerster de beslissende pass richting Annika Wubben. Fotografie: Theo van Kralingen

Hockeysters Spijkenisse pakken in slotfase de zege

Sport 750 keer gelezen

Hellevoetsluis – Het was een gespannen middagje, zondag, op het complex van HC Voorne. De jaarlijkse derby tussen de dames van HC Voorne en HV Spijkenisse stond gepland in de derde klasse. De spanning was te lezen op de gezichten van beide ploegen. Voor het publiek was er weinig spanning te beleven in het duel. De spanning in vooral de slotfase vergoedde een hoop. HV Spijkenisse trok vervolgens aan het langste eind in het duel, 1-2. Bij rust stond er 1-1 op scorebord.

Alex Hordijk

Motiveren voor het duel hoefde je de ploegen van tevoren niet. 'Hiervoor gaan de dames als ze klein zijn op hockey. Dat heb ik ze ook voorgehouden voor dit duel. Iedereen heeft het over de wedstrijd van het jaar. Voor ons is vooral winst van groot belang. Dan weten we of we mee kunnen blijven doen om de bovenste plaatsen', meent coach Jeroen Barto vooraf.

We gaan goed
De oefenmeester is bezig aan zijn eerste jaar bij HV Spijkenisse als coach van de dames. 'De ploeg staat vooralsnog tweede op de ranglijst. De achterstand op koploper Derby is slechts één punt. Winst vandaag hier in Hellevoetsluis is voor ons van belang. Ik vind dat HC Voorne dit seizoen echt bij de topploegen behoord. Wij mogen ons daar ook toe rekenen denk ik vanaf dit moment. We moeten de aansluiting met Derby behouden en wellicht van hen ook trachten te winnen', meent de Spijkenisser coach over de tot op heden belangrijkste wedstrijd die voor 13 november gepland staat.

Snelle achterstand
Toch kwam HV Spijkenisse snel op een achterstand te staan. Al binnen de minuut lette men niet goed op achterin en kon HC Voorne profiteren via Joleine de Bruine die de 1-0 binnen wist te slaan. Barto riep naar zijn dames: 'Kom op, wakker worden nu'. Toch duurde het lang voor men de draai had gevonden. Na een kwartier was het Pernille Meeder die uitstekend overnam en vervolgens ook nog wist te scoren achter doelvrouw Breur van de Hellevoeters. Daarna zakte het in en verloren beide teams veelvuldig de bal. Spijkenisse liet zich van de wijs brengen door sommige besluiten van de Hellevoetse arbitrage, maar kreeg die later ook weer mee. Drie minuten voor tijd was het Voorne die dacht de zege te kunnen gaan opstrijken. De treffer van Shaquille Warren was dusdanig gevaarlijk dat deze werd geannuleerd. Ruim in de extra tijd gaf Kim Witteveen de bal uitstekend op invalster Annika Wubben die voor de 1-2 overwinning zorgde.

Scheids moet maar durven
Ondanks veel opmerkingen vanuit het publiek van de scheidsrechter vond Jeroen Barto dat dit niet bepalend was. 'Wij lieten ons uit ons spel halen. De scheidsrechters waren helemaal niet zo slecht. Het is een derby. Dan schreeuwen ze langs de lijn en wij doen daarin ook mee. Je moet het maar durven deze wedstrijd te fluiten', zegt Barto achteraf. 'Het was wel een hele slechte wedstrijd, maar ik voel me met de uitslag wel prettig. We winnen echt wel op een gelukkige manier. Na rust stortte het echter volledig in bij ons', besluit Jeroen Barto.

Derby spannend
Aanvoerster Kim Witteveen vond vooral het slot spannend. 'De laatste paar minuten heb je het niet meer en dan kom je voor. Mijn bal op Annika Wubben was cruciaal en ze maakt het perfect af. Dat gun ik haar enorm. Mooi dat we mee blijven doen, maar het was geen beste wedstrijd', zegt Witteveen na afloop.

Opstelling HV Spijkenisse:
Van Drunen; Veelo, Van Doorn, Van Krimpen, Charline Tielemans; Luijendijk Zeegers, Beker; Van Breukelen, Witteveen en Meeder. Er werd ingevallen door Krijgsman, Schutte, Wubben, Certaine Tielemans en Driessen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant