De Hoeksteen mocht de beker in ontvangst nemen.
De Hoeksteen mocht de beker in ontvangst nemen.

De Hoeksteen winnaar 44e schoolschaaktoernooi

Actueel 422 keer gelezen

Spijkenisse – Maar liefst tien teams van basisscholen uit Nissewaard deden mee aan de 44e editie van het Schoolschaaktoernooi dat even zoveel keren door Schaakvereniging Spijkenisse werd georganiseerd. In vijf weken en rondes werd toegespeeld naar de finale die gistermiddag in bibliotheek De Boekenberg plaatsvond. De dertienjarige Tygo Tiemens, bordkampioen van het toernooi van vorig jaar, verrichtte de openingszet.

Op de meeste scholen is deelnemen aan het schaaktoernooi inmiddels een traditie geworden. De teams van de basisscholen De Rank en De Hoeksteen stonden tot aan de finale bovenaan de ranglijst. Naast deze twee scholen deden ook teams van De Vuurvogel, Mgr. Bekkersschool, De Maasoever, Marimba, Piramide en De Tweespan uit Heenvliet mee. De deelnemers kwamen uit de bovenbouw van de basisscholen.

Winnaars
Na een spannende finale kwam uiteindelijk De Hoeksteen als ongeslagen winnaar met maar twee bord verliespunten uit de bus en mocht dit team als Nissewaard kampioen ook de wisselbokaal mee naar huis nemen. Kathleen Wiegman van De Vuurvogel werd bord 1 kampioen en won daarmee ook de prijs voor het beste meisje. Verder waren er bekers en medailles voor de beste vijf teams en de vijf beste individuele spelers. De beker voor het beste matje, een koningsjacht met een mat door toren en paard, ging naar David Both van De Rank. Op www.schoolschakenspijkenisse.nl/toernooi2016/stand staat de eindstand van het toernooi.

Verrijking
Het schaken op school is beslist een verrijking van het schoolprogramma. Met het onderricht in schaken worden het analytisch denken, inzicht, rekenen en concentratievermogen van kinderen bevorderd. Daarnaast leren kinderen met winst en verlies omgaan. Schaken doet een groot beroep op de creativiteit en intelligentie van kinderen. Het Schoolschaaktoernooi werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door gemeente Spijkenisse, de Rabobank, en de Schaakvereniging Spijkenisse, die haar onderkomen in de Boekenberg voor de opening en finale beschikbaar heeft gesteld. Door grote inzet van de teambegeleiders, vrijwilligers en de commissie van de schaakvereniging kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd toernooi.

Foto: René Bakker
Foto: René Bakker
Foto: René Bakker
Foto: René Bakker
Foto: René Bakker
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant