Afbeelding
Foto: PR

Voorbereiding Fusie RataPlan en Noppes

Algemeen 2.416 keer gelezen

Na zorgvuldig onderzoek is de kogel door de kerk, Kringlooporganisaties RataPlan en Noppes gaan zich klaar maken om te fuseren. Voor 2024 betekent dit dat er voorbereidingen plaats gaan vinden voor de fusie waarbij directeur-bestuurder Gert-Jan Dekker vanaf nu ook verantwoordelijk zal zijn voor het dagelijkse bestuur van Noppes. Er zal worden toegewerkt naar de fusie die zal plaatsvinden in 2025. “Door de krachten als sociale ondernemingen te bundelen is er een stevigere basis voor de toekomst”, aldus Gert-Jan Dekker. 

De sociale ondernemingen versterken hiermee hun positie in de kringloopwereld. Door het samengaan van de bedrijven ontstaat een organisatie met een landelijk sterke positie op het gebied van sociale werkgelegenheid en duurzaamheid. RataPlan en Noppes exploiteren samen 48 kringloopwinkels en ze bieden aan ruim 2500 medewerkers passend werk. Samen zorgen zij voor veel hergebruik, de medewerkers verwerken ruim 40 miljoen kilogram aan goederen. Daarnaast hebben zij opgeteld 3,5 miljoen klanten die hun weg naar de kringloopwinkels weten te vinden.  

De locaties van de vestigingen van RataPlan en Noppes overlappen elkaar niet of nauwelijks, ze vullen elkaar juist goed aan. Beide organisaties zijn lid van Brancheverenging Kringloop Nederland en in het bezit van het Kringloop Keurmerk. Het keurmerk waarborgt de ideële doelstellingen van kringloopbedrijven. Beide zijn stichtingen met de ANBI status en hebben geen winstoogmerk.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant