Geniet van groen.
Geniet van groen. Foto: gemeente Nissewaard

Het is weer begonnen: de week van de groene tuin

Algemeen 476 keer gelezen

De lente is weer begonnen en dan kijk je toch weer uit naar lekker buiten zitten en genieten van je tuin. Daarom is er ook dit jaar weer de week van de groene tuin. Een week vol tips and tricks over hoe je je tuin groener, mooier en ook lekker koel kunt maken voor deze zomer.

Klimaatburgemeester Alfred Blokhuizen: ‘Een mooie tuin is natuurlijk gewoon prachtig en verbazend leuk, met vogels en vlinders enzo. Wat ook mooi is, is dat onze gemeente ook meedoet aan deze week. Doe daar je voordeel mee! Tot de 28e maart kun je meedoen met een winactie voor een regenton of meevaren met die toffe fluisterboot die je door supergroen Nissewaard vaart. Dus je moet wel snel zijn. Daarbij komt ook nog dat je bij tuincentra leuke korting krijgt op een reeks artikelen.’

Leuk is dat Nissewaard ook meedoet aan het NK-tegelwippen. Dat is een actie om tuinen groener en koeler te maken in de zomer door tegels weg te halen. Voordeel is ook dat, als je tegels uit je tuin haalt, de kans op regenwateroverlast kleiner wordt. Klimaatburgemeester: ‘We willen natuurlijk gewoon winnen met dit kampioenschap. Een groenere tuin is toch veel mooier dan een betonvlakte? Dus doe vooral mee!’ Alle informatie over de week van de groene tuin is te vinden op de website /www.nissewaard.nl/groenetuin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant