Afbeelding

Lezers schrijven: Gemeente Nissewaard schiet tekort................, gevonden voorwerp niet welkom of toch??

Algemeen 638 keer gelezen

Vorige week zag ik, al fietsend langs de Hekelingseweg een sleutelbos in de berm liggen met een groot aantal sleutels (zie bovenstaande foto)

Goede raad is duur en je ziet de hopeloze eigenaar al voor zijn deur staan en naar de sleutels zoeken.....

Thuiskomend heb ik de sleutels nog eens goed bekeken en zie daar de naam van de merken en maker op staan, van Leenen beveiliging, jawel in Spijkenisse.

Vervolgens het bedrijf gebeld met de vraag of zij wellicht aan de hand van de nummers iets van een eigenaar konden achterhalen.

Zeer vriendelijk te woord gestaan, maar dit was van mijn kant te simpel gedacht. Het type sleutels is weliswaar genummerd en beveiligd, maar de eigenaar achterhalen is toch niet mogelijk, wel dat er zeel veel van dat type bij MaasDelta in gebruik zijn.

Nou, dan maar aanmelden als gevonden object via internet dacht ik.

Dat bleek minder makkelijk dan gedacht, maar uiteindelijk toch een site gevonden waarop dit kon worden opgegeven met als registratie bevestiging een bericht van de Gemeente Nissewaard met een volgnummer melding, dus helemaal oke zou je denken.

Alle details netjes opgegeven en afwachten maar (zie bijlage vd bevestiging)

De volgende morgen al om 9.06 een bericht van de Gemeente Nissewaard.

Eerste reactie is dan, zou iemand zich al gemeld hebben bij de gemeente?? of of?

Bij het bericht openen en lezen val je echter van de ene verbazing in de andere .

Kortom, de melding wordt NIET geaccepteerd, want (ondanks de bevestiging,zie bijlage ) doet de gemeente Nissewaard niet aan registratie van gevonden/verloren sleutelbossen.

Frappant is echter dat, hoewel de gemeente Nissewaard NIET doet aan plaatsing op internet van verloren/gevonden sleutelbossen, een dergelijke sleutelbos WEL ingeleverd kan worden ter bewaring op de secretarie van de Gemeente.(Zie de bijlage) 

Mijn eerste gedachte is dan: En gaat die bossleutels, omdat de gemeente niet aan registratie doet, dan op de schroothoop? terwijl de eigenaar naarstig opzoek is naar zijn sleutels en waarschijnlijk thuis voor een gesloten deur staat? Misschien wel in de regen? wie zal het zeggen?

Omdat ik dit wel een heel onbevredigende reactie vind van de Gemeente Nissewaard, ze hoeven nl alleen maar deze opgave op het internet door te plaatsen, ipv een afwijzing en een verzoek om afgifte aan de secretarie, heb ik zelf maar contact gezocht met Maasdelta, misschien dat zich daar iemand heeft gemeld wegens sleutelverlies en een nieuwe sleutel wil laten aanmaken.

In eerste instantie werd er inderdaad bevestigd dat iemand zich had gemeld wegens sleutelverlies en de contactpersoon zou proberen deze bewoner te achterhalen.

Later hoorde ik dat er zich nog geen bewoner heeft gemeld voor het maken van een nieuwe huissleutel.

Voorlopig toch maar de sleutel afgegeven aan Maas-delta, omdat dat toch de plek is waar de eigenaar/bewoner zich zal melden voor een nieuwe huissleutel.

Dit leek mij een betere oplossing dan het afgeven van een sleutelbos op de secretarie, met een onduidelijke afloop.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant