De 'gasleiding' werd kapot geslagen.
De 'gasleiding' werd kapot geslagen. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Start bouw gasvrije woningen fase 13 Het Land

Actueel 529 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Igor Bal gaf vanmiddag samen met een aantal jonge toekomstige bewoners, het officiële startsein voor de bouw van 40 aardgasvrije en energie neutrale Woningen in fase 13 van Het Land.

Het 'ongelukje' waarbij de vlammen uit de (bouw) meterkast sloegen en de symbolische eerste paal die 'per ongeluk' door de gasleiding werd geslagen, symboliseerden het definitieve besluit van Ballast Nedam Development om al deze woningen aardgasvrij uit te voeren en als energie neutraal aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een innovatief verwarmingssysteem met een warmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen. Dit gecombineerd met uitstekende isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming zorgen voor een aanzienlijk lagere energierekening volgens de ontwikkelaar.

Alle 40 woningen, waarvan 36 extra ruime rij- en hoekwoningen en vier karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen, zijn inmiddels verkocht. Veel van de kopers waren vanmiddag tijdens de feestelijke bouwstart aanwezig. De woningen worden gebouwd door ontwikkelingscombinatie V.O.F. Dijkzone, een samenwerking van VORM, Dura Vermeer en Ballast Nedam.

Fase 14, de laatste 17 jaren 30-stijl woningen waarmee Het Land wordt voltooid, zijn onlangs in de verkoop gegaan. Hierin zullen twee-onder-één-kap woningen, zes geschakelde twee-onder-één-kap woningen en één vrijstaande villa worden gebouwd. Deze woningen krijgen een diepe tuin met een eigen privé vlonder boven het water en  kijken uit op  het  Vier Werelden Park.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant